Krydstogter til Norge – Se det smukke bjerglandskab mod nord


Norge. Et fantastisk land, hvor naturen viser sine store kræfter, men også sin smukke stilhed. Landet hvor olie i Nordsøen har gjort, at en flaske øl koster op mod 30 kr. Vi kender alle vores nordiske naboer, men det er langtfra alle der har besøgt landet.

Endnu færre har set Norges kyst fra vandsiden og det er en skam. For storslået natur findes lige for snuden af os og derfor vil vi i denne artikel komme med vores anbefalinger om de bedste krydstogter, der besøger Norge.

Men først lidt baggrundsviden om vores norske brødre. Norge har omkring 5,3 millioner indbyggere og er derfor lidt færre end vi er herhjemme. Dog fordeles deres befolkning over 385.000 kvadratkilometer, hvor Danmark kun er 43.000 kvadratkilometer.

Men selvom Norge og Danmark minder om hinanden på mange punker, så er vores natur vidt forskellig. Der er mange bjerge i Norge og generelt har de større forskelle i deres natur, fordi landet er fordelt ud over så stort et areal.

Denne vilde natur opleves bedst på nærmeste hold og det får du muligheden for med et krydstogt, da du både kommer i land på de smukkeste steder, men samtidig også kan få set Norge fra vandsiden som kun meget få mennesker gør.

Vi anbefaler vidt forskellige krydstogter med stop i Norge, hvor nogle har et enkelt stop og andre næsten kun lægger til i norske havne. Fra storbyen Oslo i syd til Honningsvåg i nord, som påstår at være den nordligste by i verden. Kort sagt er Norge et fantastisk land, hvor der er stor forskel på syd og nord. Du kan komme til at opleve dette for dig selv, ved at tage med på nogle af vores anbefalede krydstogter, som vi starter med nu.

Otte dages krydstogt langs den norske vestkyst ombord på Celebrity Silhouette

Hvis du elsker de norske fjelde, men gerne vil opleve dem på en ny måde, så er dette krydstogt det helt rigtige valg. Du får nemlig set hele Norges vestkyst ombord på det fantastiske skib Celebrity Silhouette. Skibet er fra 2011, men er blevet renoveret i 2020 og har plads til over 2900 passagerer.

Hvis du gerne vil læse mere om Celebrity Cruises som rederi, så har vi skrevet denne fremragende artikel om hele rederiet og hvad de står for. Celebrity Silhouette tilbyder utallige restauranter, der går fra de utrolig fine Chef’s Table og til det afslappede Lawn Club Grill. Celebrity Silhouette har også luksuøse barer over hele skibet, hvor du kan nyde en drink døgnet rundt. Skibet har selvfølgelig også både fitness og spa, så du kan slappe af i spaen efter en hård træning i fitness.

Skibet har fået en samlet bedømmelse på 4,4 ud af 5 stjerner – baseret på over 35.000 anmeldelser. Du er altså sikker på at få en fantastisk oplevelse, når du begiver dig ud på eventyr ombord på Celebrity Silhouette. Hvis du vil se mere til dette fantastiske skib, så får du en rundtur lige her:

Krydstogtets rute hedder Southampton – Bergen – Ålesund – Olden – Stavanger – Southampton og starter derfor turen i det sydlige England i maj måned, hvor utrolig mange krydstogtskibe starter deres rejse. Southampton er blandt andet også kendt for, at det var denne havn Titanic sejlede fra over mod Amerika.

På denne tur skal vi dog ikke vestpå, men derimod nordpå. Afgangen går om eftermiddagen på dag 1, hvor du tilbringer hele dag 2 til vands, hvor du kan nyde skibets faciliteter. Du kan også prøve at spejde efter Englands og Danmarks kyster, når du sejler op gennem Vesterhavet.

På dag 3 lægger Celebrity Silhouette til land i Bergen – midt på den norske vestkyst. Her har du ni timer i land til at opleve denne flotte by, der faktisk er Norges andenstørste by efter Oslo. Byen er pakket ind i et smukt landskab, hvor fjelde og fjorden giver en fantastisk udsigt.

Faktisk er det en af Norges ældste byer, da den blev grundlagt af vikingerne for 900 år siden. Noget du ikke må undgå at se, er Bergenhus, der er en gammel fæstning, som egentlig mere ligner en kirke. Men Norge har i flere hundrede år haft både militæret, politikere og administrative opgaver indenfor. Du kan få rundvisninger, eller selv gå rundt og snuse historien ind.

Du burde også tage et smut forbi Bryggen, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er et stort handelsområde der består af gamle lange bygninger lavet i træ og malet i de flotteste farver. Ellers kan du også bruge tiden på at shoppe eller gå en tur ud i den flotte natur.

Dagen efter ligger skibet til kaj i Ålesund, hvor du har hele 12 timer i land til at opleve. Byen er også det nordligste punkt på dette krydstogt. I Ålesund er fjorden virkelig smuk og du får de flotteste udsigter til både de høje fjelde og de små øer. Ålesund er kendt for sine mange huse der er bygget i den specielle Art Nouveau arkitektur. Næsten alle disse specielle huse stamme fra starten af 1900-tallet, da Ålesund blev ramt af en stor og voldsom brand få år forinden.

Når du har nydt naturen nok, så kan du tage på Ålesunds Museum, der er meget lille og hyggeligt, men fortæller om hele Ålesunds historie. Hvis du er mere til fisk, så kan du besøge Atlanterhavsparken, der er et stort akvarium, hvor de har mange forskellige dyr, der normalt lever i Atlanterhavet.

På dag 5 sejler vi lidt sydpå igen og lægger til i Olden, der er en lille hyggelig by med kun 500 indbyggere. Det er en lille perle, som ligger i den flotteste natur mellem fjeldet og de mange gletsjere. Det er et fantastisk stop for din indre naturelsker.

Vi anbefaler, at du som minimum får set Jostedal gletsjeren i dine 10 timer på land. Det er en største gletsjer på det europæiske fastland. Gletsjeren ligger ca. 20 km. fra Olden, men du kan både gå den flotte tur derud eller blive kørt, hvis du ikke er vant til at gå langt.

Sidste stop inden turen går mod Southampton er Stavanger, som skibet besøger på dag 6. Der bor omkring 200.000 indbyggere i byen og det gør Stavanger til Norges tredjestørste by. Byen er kendt for at være oliehovedstaden i Europa, da olieselskaber som blandt andet Statoil har hovedkontor i byen.

Vi anbefaler at du smutter forbi det norske oliemuseum i dine ni timer i land, der fortæller om Norges historie som olieland. Hvis du er mere til kunst, så skal du besøge Rogaland Kunstmuseum, der hele tiden skifter ud i kunsten, men de har dog faste udstillinger af blandt andre Edvard Munch, der er mest kendt for maleriet ”Skriget”. Dette maleri er dog i Oslo.

En sidste ting du skal se, er Prædikestolen, der er et meget kendt klippeudspring, hvor du har en fantastisk udsigt over fjorden. Det er en af de største turistattraktioner i Norge og nok også det mest fotograferede sted i Norge. Du har måske også set billeder af Prædikestolen i tv-serien ”Kurs mod Nord”, hvor de sejler forbi denne flotte klippe.

Når du går ombord på Celebrity Silhouette igen, er det for sidste gang, da hele dag 7 er på havet, hvor du har en sidste mulighed for at nyde aktiviteterne ombord på skibet. Om morgenen på dag 8 lægger I igen til kaj i Southampton og krydstogtet har nået til vejs ende.

Hvis krydstogtet ombord på Celebrity Silhouette lyder som noget for dig, så start din rejse allerede i dag ved at booke plads ombord. Det gør du lige her.

13 dage ombord på Celebrity Apex i det nordlige Europa

Dette krydstogt tager dig rundt i Nordeuropa i slutningen af maj og starten af juni, hvor du sejler inde i Østersøen og besøger en masse flotte steder. Krydstogtet starter dog ikke her, da ruten lyder Amsterdam – Stockholm – Helsinki – Tallinn – Sankt Petersborg – Visby – Oslo – Amsterdam.

Du starter altså denne smukke tur i Amsterdam i Holland, hvor vi anbefaler, at du ankommer til et par dage i forvejen, for byen har rigtig meget at byde på. Byen er meget romantisk samtidig med at den har et fascinerende kulturliv. Amsterdam er blandt andet kendt for deres smalle huse, der står tæt og de små kanaler, der leder tankerne hen på Venedig.

Hvis du er kulturinteresseret, så er der mange steder at tage hen. Byen har utallige museer, hvor du blandt andet kan se Anne Franks hus, Van Gogh museet eller Rembrandt Hus Museet. De er alle utrolig populære destinationer for turister. Amsterdam er også kendt for Red Light District, der er et område, hvor letpåklædte damer gør sig til i vinduerne og de mange sexbutikker.

Det lyder måske skummelt, men mange turister går gennem området med et smil på læben og historier at fortælle, når de kom hjem. Når du har oplevet alt hvad Amsterdam har at tilbyde, så kan du gå ombord på Celebrity Apex, der også er ejer af Celebrity Cruises rederiet.

Dette skib har plads til næsten 3000 passagerer og er en del af deres Edge® serie. Skibet er designet, så du får mest mulig udsigt og kan opleve en skønne natur du sejler forbi. Skibet har hele 29 forskellige restauranter, så der er noget for enhver smag.

Ombord på skibet er der rigtig mange oplevelser, hvor deres spa-afdeling er uimodståelig. Du kan også godt glæde dig til det magiske tæppe, der er en platform som rækker 13 etager over havet med fantastisk udsigt, bar og livemusik. Der er selvfølgelig også et kasino ombord og en indendørs have af paradis, hvor du med udsigt til vandet kan ligge i en dejlig stol eller tage et dyp i bassinet. Hvis du vil se mere til skibet, så se denne video:

Du sejler fra Amsterdam om eftermiddagen på dag 1 og tilbringer de næste 2 dage på havet, hvor du har rigelig med tid til at opleve dette topmoderne skib. På dag 4 ligger I for første gang til kaj og det er i Stockholm i Sverige. Her har du 6 timer i land til at opleve den svenske hovedstad.

Det er Sveriges hovedstad med 1,4 millioner indbyggere, der bor på 14 øer og er sat sammen af 54 broer. Det giver følelsen af, at der er mange kanaler og derfor bliver Stockholm også kaldt for Nordens Venedig. Vi anbefaler at se Vasamuseet, der er et stort søfartsmuseum og det mest besøgte museum i Skandinavien. Det indeholder blandt andet et krigsskib ved navn Vasa, som sank på sin jomfrurejse i 1628. Det er dog sidenhen blevet bjerget og udstillet.

Du burde også tage et smut forbi den gamle bydel, hvor der er smukke gamle bygninger i mange farver, gader i brosten og butikker og restauranter i hobetal. Når du går ombord på Celebrity Apex igen, så er kursen sat mod Finland og Helsinki, som du ankommer til på dag 5.

Her mødes den østlige kultur fra Rusland med den vestlige kultur fra Vesteuropa. Vores største anbefalinger her er at se Temppeliaukio-kirken, der er hugget ud af granitten, som fjeldet består af. Ellers kan du nyde de lokale specialiteter som rensdyr og få oplevet den specielle finske kultur.

Dag 6 er i Tallinn i Estland. En gammel by som har bygninger fra middelalderen og derfor er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er en smuk gammel by og derfor anbefaler vi, at du oplever den gamle bydel i Estlands hovedstad.

Dag 7 og 8 er i Sankt Petersborg i Rusland, hvor du har hele 29 timer i land. Det er Ruslands andenstørste by med 5 millioner indbyggere. Mange siger, at det er en af de smukkeste byer i verden, fordi den har så mange flotte bygningsværker og deres smukke kanaler.

Vi anbefaler, at du smutter forbi Vinterpaladset, hvor de tidligere zarer i Rusland boede. Det er også et museum nu, hvor der er en af verdens største kunstsamlinger. Ellers tag en gåtur rundt i gaderne og mærk hvordan historiens vingesus tager dig med på de mest fantastiske fortællinger.

På dag 9 ligger I til kaj i Visby, der er hovedstaden på den svenske ø Gotland. Det er en ø fyldt af historie, hvor mange ting stammer fra middelalderen. Du kan for eksempel se ringmuren rundt om Visby der er 11 meter høj og er bygget i 1288. Ringmuren var også en af grundende til, at UNESCO har sat Visby på verdensarvslisten.

Dag 10 er til havs, hvor du kan nyde faciliteterne ombord. På dag 11 kommer vi endelige til Norge, hvor der bliver lagt til i hovedstaden Oslo. Du har 10 timer til at opleve den moderne kulturby. Vi anbefaler en gåtur i Vigelandparken, hvor du kan se på de flotte skulpturer.

Ellers kan du tage et smut forbi Oslo Operahus, der af mange bliver betegnet som det flotteste i Norden. Hvis du er glad for kunst, kan du også tage forbi Munch museet, hvor hans mest kendte maleri ”Skriget” er udstillet.

Når du går ombord igen på Celebrity Apex, er det for sidste gang, da hele dag 12 foregår på havet, hvor du kan se skibet sejle rundt om Danmark. Om morgenen på dag 13 er du igen i Amsterdam, hvor dette smukke nordeuropæiske eventyr slutter.

Hvis det lyder som noget for dig, så book din plads ombord lige her.

17 dage op langs den norske kyst ombord på Azamara Pursuit

Her til sidst vil vi gerne anbefale den ultimative rejse til Norge. Først lidt om skibet Azamara Pursuit. Det er en del af flåden hos Azamara Cruises og du finder vores artikel om selskabet lige her. Det er et nyrenoveret skib fra 2018 og er designet til at give passagererne helt ny og vidunderlig oplevelse ombord.

Du finder selvfølgelig alle de almindelige ting ombord, som spa, pools og kasino. Du kan læse mere om, hvad der er at lave ombord på skibet lige her. Krydstogtet finder sted i juni og juli måned, så der er dejlig lunt op langs den norske vestkyst. Dog skal du have en varm trøje eller jakke med, da der kun bliver 12 grader i Nordkapp, selvom det er sommer.

Krydstogtets rejse hedder Amsterdam – Stavanger – Eidfjord – Olden – Ålesund – Svolvær – Troll fjorden – Tromsø – Honningsvåg (Nordkap) – Nordkapp – Alta – Harstad – Bodø – Bergen – København og du behøver derfor ikke rejse hjem til Danmark, når krydstogtet er slut, da det ender lige i Danmarks hovedstad København.

Vi starter dog rejsen i Amsterdam i Holland, hvor vi sejler om eftermiddagen på dag 1. Der er rigtig mange ting at opleve i Amsterdam og vi har givet vores anbefalinger til byen på krydstogtet ovenfor. Dag 2 er på havet, hvor du kan nyde skibets faciliteter til fulde og komme helt ned i gear.

På dag 3 står du op til Norges tredjestørste by Stavanger. Igen er der rigtig mange fine ting at opleve, som vi også har beskrevet i krydstogtet ovenfor. På dette krydstogt har du hele 13 timer på land og derfor rigeligt med tid til at opleve det hele.

Dag 4 ankommer vi til en ny destination. Eidfjord der også ligger på Norges vestkyst. Byen har kun 600 indbyggere, men er meget populært for krydstogtgæster, da naturen er utrolig smuk. Derfor er der også afsat 12 timer i land. Der er mange vandfald i området og specielt er Vøringfoss Vandfald en oplevelse værd. Vandfaldet er hele 182 meter højt og er en af de mest populære turistattraktioner i hele Norge.

Et andet sted, som du skal besøge i Eidfjord er Viking Burial Mounds, som består af 350 vikingegrave og er dermed et af de allerstørste steder i Norge, hvor der er tydelige spor efter Jernalderen. Efter Eidfjord drager vi nordpå mod Olden, der rammes på dag 5. Vores anbefalinger til Olden finder du også beskrevet på forrige krydstogt.

På dag 6 har du 14 timer i Ålesund, som også har meget at byde på, som du kan læse mere om i forrige krydstogtbeskrivelse. Dag 7 bliver igen brugt på havet, fordi vi skal langt nordpå. Dag 8 lægges der til i Svolvær, hvor du har 4 timer i land. Det er hovedbyen i øgruppen Lofoten og der er bjerge og fjorde rundt om denne flotte øgruppe.

Det helt store trækplaster på denne destination er de fantastiske omgivelser som tager pusten fra dig. Det gør hele området, for du sejler rundt på dag 8 i Troll fjorden, der som navnet angiver er blevet skabt at trolde – i hvert fald ifølge de gamle norske myter.

Dag 9 bruger vi mest på havet, for nu skal vi for alvor nordpå. Om aftenen ankommer vi til Tromsø, hvor der er rigtig gode muligheder for at opleve nordlys. Ellers kan du besøge Polaria, der er et akvarium kun med arktiske havdyr som for eksempel Remmesælen, der er det mest populære dyr i akvariet.

Du kan også opleve Ishavskatedralen, der blev bygget i 1965 og er inspireret af landskabet i Nordnorge. Tromsø ser også katedralen som byens vartegn.

På dag 10 rammer vi det nordligste punkt på rejsen. Honningsvåg er den nordligste by i verden – i hvert fald hvis man spørger dem selv, men der bor kun 2000 mennesker, så andre vil måske kalde det en landsby. Nordkap og Honningsvåg ligger i Barentshavet og der er en barsk natur deroppe.

Du kan se, hvordan fiskerne stadig kan give fisk i land, selvom det er ekstremt vejr. Du kan også se Artico Ice Bar, der er en arktisk isbar, som var den første bygning, der blev bygget efter, at tyskerne havde komplet udraderet alle bygninger under anden verdenskrig.

Du får uddelt en dragt som du skal have på, for ellers holder du ikke lang tid i denne isnende kulde. Du får hele 12 timer i land på det nordligste af Norge og du kan både nyde den fantastiske og barske natur eller gå på isbar.

Dag 11 bruges i Alta, der også er en flot by i det nordligste Norge. Byen er særlig kendt for at have nogle af verdens bedste og flotteste lakseelve, men landskabet er generelt helt fantastisk og et besøg værd. Det er et sted, hvor man kan finde sin dybeste indre ro ved at kigge stille ud på det fantastiske hav.

Hvis du gerne vil indenfor, så anbefaler vi Alta Museum, hvor du kan se ting fra Jægerstenalderen og er 9000 år gamle. Tirpitz Museum kan også besøges, hvor fokus er på nazisternes tid i Norge.

På dag 12 kommer vi igen længere mod syd og får lidt mere varme. Harstad hedder destinationen og deres helt store trækplaster er verdens nordligste middelalderkirke fra 1200-tallet. Samtidig har de også en af de største kanoner fra anden verdenskrig og vikingesteder, der fører dig langt tilbage i tiden.

Det sidste vi gerne vil anbefale fra Harstad, er midnatssolen ved udsigtsstedet Nupen. Det er kåret som det mest romantiske sted at se midnatssolen i hele Norge. På dag 13 har du 12 timer i Bodø til at nyde naturen, vandre i det smukke landskab eller se det smukke dyreliv.

Dag 14 bliver brugt på havet, for nu skal vi sydpå. Dag 15 foregår i Bergen, der er Norges andenstørste by. Igen er der utrolig meget at se og vi har skrevet vores bedste anbefalinger i forrige krydstogtstips. Dag 16 er igen på havet, hvor du sejler mod Danmark og kan se Skagen, hvis du kigger ud.

På den 17. og sidste dag vågner du op til, at skibet lægger til land for sidste gang i dejlige København. Nu er din norske krydstogttur slut og du er fyldt op med fantastiske oplevelser for en rum tid.

Hvis denne fabelagtige og ultimative rejse til det smukke Norge var noget for dig, så kan du starte dine drømme allerede i dag ved at booke plads ombord. Det gør du lige her.

Afsluttende bemærkninger

Norge er et fantastisk land og deres natur er helt unik. Derfor kan vi også kun sende vores varmeste anbefalinger af sted mod krydstogter, der tager dig til Norge. Specielt den norske vestkyst er fantastisk – også fra søsiden.

Vi har valgt lidt forskellige krydstogter fra forskellige selskaber for både at give dig det største udvalg og for at give dig anbefalinger på de bedste krydstogter omkring Norge.

Vi håber du har nydt artiklen og beskrivelserne. Vi håber selvfølgelig også, at vi har vakt din interesse i Norge som krydstogtdestination og at du vil overveje de krydstogtrejser vi her har anbefalet.

Hvis du gerne vil vide mere omkring krydstogter, så hold øje med vores hjemmeside, hvor der løbende vil komme nye artikler om forskellige krydstogter og destinationer.

Og husk, hvis du har nogle gode forslag til artikler, så skriv til os på kontakt@rejsesitet.dk

Seneste artikler