Azamara – Krydstogt for den kvalitetsbevidste


At vælge hvilket rederi, der skal stå for en krydstogt, kan være lidt ligesom at lede efter en bolig. På overfladen ser de ens ud, et hus er et hus, en lejlighed er en lejlighed, men kigger man efter i krogene er de vidt forskellige. Det samme gælder krydstogtrederier og deres skibe, og det vil vi her rejsesitet.dk gerne gøre dig klogere på. I denne artikel vil vi kigge nærmere på Azamara, der tilbyder krydstogter i høj klasse.

Om rederiet

Azamara blev grundlagt i 2007 og sejler i dag med tre skibe, Azamara Quest, Azamara Journey og Azamara Pursuit. Skibene står alle tre i stor kontrast til mere mainstream krydstogtskibe, da de hver kun har plads til 694 passagerer. “Normale” krydstogtskibe sejler normalt med mellem 3000 og 5000 passagerer.

Det lave antal passagerer ombord på Azamaras skibe kombineret med et højt antal personale gør, at serviceniveauet er meget højt. I alt arbejder der 390 personer på at forkæle passagerne og det giver altså cirka to passager per ansat.

Selvom skibene er mindre, gør det lavere antal passagerer, at skibene ikke føles overfyldte. Det er med til at sikre en mere intim og personlig stemning. Noget der er værd at vide, hvis man overvejer at sejle med Azamara, er at de ikke tilbyder aktiviteter for børn, så hvis man er på udkig efter et børnevenligt cruise er dette rederi ikke det rigtige.

Azamara Pursuit

Azamara er et godt valg til dig, som gerne vil besøge havne og destinationer som ikke bliver besøgt af de større og mere mainstream krydstogtrederier. Derudover har tilbyder Azamara også længere besøg, når deres skibe går i havn. I nogle tilfælde overnatter skibet også i destinationens havn. Alt dette giver passageren rig mulighed for at lære rejsemålet godt at kende. 

Faciliteter

Når man rejser med Azamara er man garanteret luksus. Deres tre skibe er alle indrettet simpelt men lækkert. Små detaljer, som friske blomster i skibets offentlige områder og at du får udleveret et koldt håndklæde, efter en varm dag i land, er med til at Azamara skiller sig ud. 

På Azamaras skibe er der hele tiden mulighed for at få gratis kaffe, sodavand og vand. Endnu et sted Azamara adskiller sig fra de større krydstogtrederier.

Maden er, ligesom alt andet, også i høj klasse. Rederiets tre skibe har alle sammen seks restauranter, der tilbyder uformelle og afslappede madoplevelser. Skibenes hovedrestaurant hedder Discoveries Restaurant og tager én med på en lækker flerretters madrejse. 

Det er også muligt at nøjes med mere simple og enkle retter på restauranterne The Patio og Window Café. De holder åbent hele dagen og sent ud på aftenen. Hvis man har spenderbukserne på, har Azamaras skibe, to restauranter som tilbyder en endnu mere eksklusiv madoplevelse. Aqualina, der har fokus på det italienske køkken og Prime C, der er et traditionelt amerikansk steakhouse. 

Restauranten Aqualina.

Skibenes ultimative madoplevelse får man i restauranten, Chef’s Table. Her får man et eksklusivt fem retters måltid med parrede vine. Her er skibets højestrangerende officer vært og sørger for at man får en perfekt oplevelse.

Efter et langt måltid aftenen før har man måske lyst til rigtig at slappe af og svede kalorierne af sig. Det kan man gøre i Azamaras Sanctum Spa, der findes på alle skibe. Hvis man vil svede på en anden måde og brænde kalorier, kan man også udfolde sig i skibenes veludstyrede fitnesscentre. Hvis man har eventuelle skavanker efter endt træning, kan man få dem udbedret med massage eller kinesisk akupunktur.

Hvis ens yndlingsfilm er Harry og Kammertjeneren og man altid har drømt om at have sin egen kammertjener, skal man booke sig ind på en af Azamaras krydstogter og bo i en suite. Her har man nemlig sin helt egen butler. 

Det er også værd at bemærke, at samtlige af rederiets krydstogter er røgfri.

Udvalgte krydstogter

Nu vil vi kigge nærmere på tre krydstogter med Azamara. Vi har prøvet at finde krydstogter med forskellige prisniveauer, længde og rejsemål. Vi håber du vil finde dem interessante.

7 dages krydstogt i Middelhavet med Azamara Pursuit

Det første er et syv dages krydstogt rundt i det græske og tyrkiske øhav med skibet Azamara Pursuit, som er rederiets nyeste. 

Krydstogtet har afgang i juni og sejler fra Piraeus, som er havnen i Athen. Herefter hedder skibets sejlrute Mykonos – Kusadasi – Rhodos – Santorini – Heraklion – Piraeus.

På dag to vågner man op i havnen på øen Mykonos, som er en af de mest eksklusive og populære øer i det græske øhav. Øen er kendt som en legeplads for de rige og berømte. Og det er ikke uden grund. Øen har først og fremmest et livligt og spændende festmiljø, men øen byder også på en masse spændende kultur og græsk historie.

Kusadasi i Tyrkiet sætter rammen for dag tre, og her er der tale om en større kystby, der regnes for en af de smukkeste i Middelhavet. Hele området emmer af kultur og historie. Man kan både besøge gamle templer og kirker fra det tidlige kristendom. Hvis man er shoppelysten og på udkig efter spændende souvenirs kan man slå sig løs i byens store bazar.

Rhodos er den næststørste græske ø efter Kreta, og den besøger man på dag fire. På denne gamle udskibningsø for korstogene er der også mulighed for at opleve en masse kultur, historie eller afslapning. Her er både gamle borge og flotte sandstrande.

På dag fem har man mulighed for at se en af de flotteste udsigter i Middelhavet. Her besøger man Santorini, der er en gammel vulkansk ø, der eksploderede i oldtiden. Det har givet øen sin karakteristiske halvmåneform og det er muligt i dag at nyde en Ouzo på kanten af, hvad der engang var krateret. 

Udsigten fra Thera på Santorini

Kreta er den største græske ø og på dag seks lægger Azamara Pursuit til i Heraklion, der er øens hovedstad. Her har man syv timer, så der er rig mulighed for en rigtig græsk frokost og en slentretur i byens gader. Herefter går turen tilbage til Athen, hvor man ankommer på dag otte.

Find dette lækre Middelhavskrydstogt her.

17 nætters krydstogt i Sydamerika med Azamara Pursuit

Her har vi et andet krydstogt, hvor man også sejler ombord på det smukke skib Azamara Pursuit. Dog skal vi helt ned på den sydlige halvkugle og besøge det spændende kontinent Sydamerika. 

Krydstogtet har sin start fra Argentinas hovedstad med det flotte navn Buenos Aires. Herefter hedder ruten Buenos Aires – Montevideo – Punta Del Este – Stanley – Ushuaia – Beagle Channel – Ushuaia – Punta Arenas – Magellanstrædet – Puerto Madryn – Buenos Aires.

På dag to og tre besøger man Montevideo og Punta Del Este i landet Uruguay, som ligger nord for Argentina og er et af de mindste i Sydamerika. Herefter tilbringer man to dage på havet, hvor skibet sejler et godt stykke ud i Atlanterhavet og besøger de engelske Falklandsøer. 

Her lægger skibet til i hovedbyen Stanley og man får mulighed for at opleve livet på de vindomsuste øer i Atlanterhavet. Det var disse øer England og Argentina sloges om tilbage i 1982, hvor Argentina invaderede og hævdede at det var deres. 

Efter at du selv har “invaderet” Falklandsøerne stiger du ombord på Azamara Pursuit og tilbringer to dage på havet, hvor skibet sætter kursen tilbage mod Argentina. Her besøger man hen over fem dage flere spændende steder i området, der bliver kaldt Ildlandet. Her er der en smuk og vild natur. Specielt, når man ser den fra søsiden. 

Man besøger også Punta Arenas, der er Argentinas sydligste by, der ligger ved Magellanstrædet. Et stræde som var døren mellem Atlanterhavet og Stillehavet før Panamakanalen blev bygget. 

På den fjortende dag besøger Azamara Quest Puerto Madryn, som er et yndet turistmål og kendt for sin smukke natur. Her er det både muligt at se pingvinkolonier og hvaler fra land. Herefter sætter skibet kurs retur mod Buenos Aires og sejler i to dage. I Buenos Aires har man en overnatning, så man kan opleve den spændende og vibrerende storby.

Lyder dette krydstogt i et eksotiske omgivelser som noget for dig, så book det her.

7 nætters krydstogt rundt om Italien med Azamara Quest

Dette krydstogt med Azamara Quest tager dig hele vejen rundt om den italienske halvø på 8 dage. Ruten hedder Venedig – Sibenik – Dubrovnik – Kotor – Salerno – Sorrento – Civitavecchia(Rom) og har afgang i maj. Middelhavet er et dejligt sted i foråret.

Man stiger på skibet i den smukke og gamle by Venedig, der er bygget på pæle i Adriaterhavet. Herefter går sejlturen mod Sibenik i Kroatien, hvor man ankommer på dag to. Sibenik er en smuk gammel by, der ligger lige ned til vandet. Byens katedral regnes for en af Kroatiens smukkeste. 

På dag tre vågner man op i Dubrovnik i Kroatien, som er kendt for at have medvirket i optagelserne af den berømte TV-serie Game of Thrones. Byen er meget smuk, og besøget er som at tage en tidsrejse tilbage til middelalderen.

Dubrovnik er ekstra charmerende, når mørket falder på.

Kotor i Montenegro ligger i bunden af en smuk fjord omkranset af bjerge. Her lægger Azamara Quest til på fjerdedagen og her emmer det også af historie og gamle dage. Besøg kolde, smukke kirker og spis en lækker frokost i de smalle gader.

Efter tre destinationer på Balkan sætter skibet igen kurs mod Italien og på dag seks går man i land i den italienske by Salerno, der ligger på Amalfikysten. Byen er ikke særlig turistet, og det en god mulighed for at se det rigtige Syditalien. Byen afholder hvert år en pizzafestival, så her kan man helt sikkert finde en god en af slagsen på en af byens mange restauranter.

Når man er færdig med Salerno tager Azamara Quest videre til Sorrento, som også er en by på den smukke Amalfikyst. Her kan man opleve byens hyggelige liv og få sig et glas Limoncello, en citronlikør, som byen er kendt for. Byen fungerer også som et rigtig godt udgangspunkt til at tage ud og opleve Pompei, en romersk by, der i oldtiden blev ødelagt af vulkanen Vesuv.

Herefter går turen Rom, hvor man kan opleve byen før man sætter sig på en flyver hjem til Danmark. 

Du kan booke dette dejlige krydstogt med et blend af Balkan og Italien her.

Afsluttende bemærkninger

Det var så alt, hvad vi ville fortælle om det spændende og luksuriøse krydstogtrederi Azamara. Der er lidt for enhver smag. Vi håber du er blevet fristet og vil booke et krydstogt med dem. 

Hvis du gerne vil vide mere omkring krydstogter, så hold øje med vores hjemmeside, hvor der løbende vil komme nye artikler om forskellige krydstogter og destinationer.

Og husk, hvis du har nogle gode forslag til artikler, så skriv til os på kontakt@rejsesitet.dk 

Seneste artikler