Krydstogt med børn – Paradiset for hele familien


Krydstogter er en fantastisk måde at holde ferie på – også for hele familien. Langt de fleste krydstogtrederier har skibe og krydstogter, hvor der er rigeligt med underholdning til børn i alle aldre samt til de voksne. Derfor skal du heller ikke udelukke et krydstogt, hvis du gerne vil holde ferie med dine børn, for der er rigeligt med krydstogter, som er perfekt til lige netop børnefamilier.

Når mange tænker på krydstogtferier, så tænker de på ældre mennesker, der tager på ferie og gerne vil have ro, men samtidig opleve nogle flotte destinationer. De bruger primært tiden ombord på at ligge og dase den af på dækket.

Men sådan er det slet ikke mere og mange af krydstogtrederierne har faktisk ekstra meget fokus på børn og aktiviteter der kan laves til børnene. Både Royal Caribbean, MSC Cruises, Holland America Line og mange flere har ekstra meget fokus på børnefamilier og du er derfor sikker på, at dine børn ikke vil kede sig ombord på skibene.

Vi har udvalgt tre forskellige krydstogter i tre forskellige dele af verden, men fælles for dem alle er, at turene og skibene er familievenlige, så dine børn sagtens kan være beskæftigede på hele krydstogtet.

5 dages krydstogt i det Kinesiske Hav ombord på Spectrum of the Seas

Vi starter vores børnevenlige krydstogter ombord på Spectrum of the Seas, der ejes af Royal Caribbean. Rederiet er startet med krydstogter i Caribien, men har sidenhen udvidet deres sejlruter til hele verden. Hvis du gerne vil vide mere om Royal Caribbean, så kan du læse mere i vores artikel, som vi har skrevet om rederiet og hvad der gør dem unikke. Du finder artiklen her.

Ruten for dette krydstogt hedder Hong Kong – Okinawa – Shanghai. Vi starter på øen Hong Kong i januar, hvor der bor over syv millioner mennesker på en plads der er mindre end Lolland. Men øen har i mange hundrede år været et samlingspunkt for verdens lande, da handelsrejsende fra hele verden mødtes her og udvekslede varer. Nu er det et økonomisk centrum, hvor mange store virksomheder har deres forretninger.

For forældrene er der anbefalelsesværdig at se landskabet på øen, som emmer af historie gennem bygninger og statuer. Børnenes største hit i Hong Kong må være deres eget Disneyland, hvor børnene kan være underholdt i flere dage.

Hele familien kan tage på tur igennem Hong Kongs gader og kigge op på de majestætiske høje bygninger. Den højeste bygning er The Peak, hvor hele familien kan sidde i The Sky Terrace og nyde udsigten. Der er nemlig panoramaudsigt over hele byen i en højde af 428 meter over havets overflade.

Hvis børn og voksne synes det pulserende byliv bliver for meget, så er en udflugt til The Peak lige sagen. Det er et bjerg, som tidligere var kontroltårn for indkomne skibe i 1800-tallet, men nu bruges det som en fantastisk udsigtspost, da toppen af bjerget ligger 552 meter over havets overflade. De lokale bruger også bjerget som tilflugtssted i sommermånederne, hvor varmen kan være uudholdelig nede i byen.

Så hvis du er af sted med børnene, så anbefaler vi, at I bruger et par dage i Hong Kong inden I tager ud på krydstogtet, for byen har så meget at byde på for børn og voksne.

I går ombord på Spectrum of the Seas om eftermiddagen på dag og bruger dernæst hele dag 2 på skibet, for kursen er sat stik øst mod Japan. I kommer dog slet ikke til at kede jer ombord, da skibet har alt hvad hjertet begærer for hele familien. Til de lidt større børn er der radiobiler og faldskærmsspringsimulator og til de mindre børn er der H2O Zone, som er et kæmpe badeland, hvor mor og far kan slappe af på en liggestol lige ved siden af.

Rederiet har også nogle standardaktiviteter ombord på alle deres skibe, som I også finder ombord på Spectrum of the Seas. I finder blandt andet flere svømmebassiner, et spa-anlæg i første klasse og en klatrevæg, hvor du kan udfordre børnene i hvem der hurtigst kommer til tops.

I ankommer til Japan og Okinawa om eftermiddagen på dag 3, hvor I har ni timer i land. Okinawa er et område bestående af over 100 øer, hvor hovedstaden hedder Naha. Der er en helt speciel kultur her og de anser sig faktisk ikke som japanere, men som et selvstændigt folkefærd kaldet Uchinanchu.

En aktivitet for hele familien er at tage på dykkertur, som giver et fantastisk indblik i, hvad der gemmer sig på havet i troperne. Hvis I ikke er så glade for at dykke, så er et besøg i Churaumi Aquarium en anbefaling værd. I kommer ind i en af verdens største akvarier, hvor I blandt andet kan se den frygtede hvidhaj helt tæt på.

Kulturen er meget betydningsfuld i dette område og det mærker man også, når man går i land. Der er også mange lokale retter, som I kan smage. Vores anbefalinger er Okinawa Soba, Taco Rice, Goya Champuni eller Tofuyo. Velbekomme.

Når I træder ombord på Spectrum of the Seas er det for sidste gang på dette krydstogt, da turen nu går mod nordvest og næste stop er Shanghai i Kina. Dog har I hele dag 4 på havet, hvor I kan nyde faciliteterne ombord på skibet. En anbefaling herfra er at tage en tur i North Star som er en kapsel formet som en juvel. Her bliver I løftet op i en højde, der er 90 meter over havets overflade, hvor I har en fantastisk udsigt over havet, skibet og evt. de destinationer I besøger.

På dag 5 står I op til Shanghai, hvor skibe lægger til tidligt om morgenen. Nu er krydstogtet slut for denne gang, men Shanghai har meget at byde på, så vent med at tage i lufthavnen og flyve hjem til Danmark. Vi anbefaler at hele familien besøger The Bund, der er en meget populær gade og strandpromenade. Her kan I på den ene side se de smukke gamle bygninger fra dengang Frankrig havde byen som koloni. Kontrasten er stor, for på den modsatte side finder I de enorme skyskrabere, som specielt om aftenen lyser særligt op.

Hvis du synes, at dette krydstogt og destinationerne er noget for dig og din familie, så kan I starte jeres rejse allerede i dag ved at booke plads ombord. Det gør du ved at klikke lige her.

5 dages krydstogt i Caribien ombord på MSC Meraviglia

Vores næste anbefalede krydstogtrejse med børn går turen til Amerika og Caribien. En 5 dages tur rundt i Caribien ombord på MSC Meraviglia, hvor der er plads til alle.

I starter krydstogtet i Port Canaveral i januar måned og byen ligger på den amerikanske østkyst i staten Florida, hvor nærmeste storby er Orlando 90 km væk. Port Canaveral er en af verdens travleste krydstogthavne i verden og samtidig er byen verdenskendt for at være byen, hvor John F. Kennedy Space Center ligger, som er der hvor USA sender sine rumraketter op.

Det er en spændende tur for både voksne og børn, så derfor er vores klare anbefaling, at I besøger Kennedy Space Center Visitor Complex, inden I tager ud på krydstogt. Hele familien kan glæde sig til at se rumkapsler, rumskibe og alt hvad der ellers hører til på en rumstation. Det er ikke kun er fantastisk oplevelse – det er også lærerigt for alle deltagere.

Vi anbefaler, at I tager til USA et par dage før afgang, da man kan få en hel dag til at gå i Kennedy Space Center og man kan også få mindst en enkelt dag til at gå i Orlando – hvis ikke flere. Orlando har nemlig flere attraktioner der ville være perfekte for en familie.

I kan blandt andet besøge SeaWorld Orlando, Universal Studios Orlando eller alle børns drøm – Disney World. Hver af de tre attraktioner kan sagtens tage en dag at opleve, så tag tidligt til USA eller vent med hjemrejsen, for krydstogtet slutter heldigvis i Port Canaveral igen.

Ruten for krydstogtet hedder Port Canaveral (Orlando) – Nassau – Ocean Cay – Port Canaveral (Orlando) og vi starter med afgang fra Port Canaveral sent på eftermiddagen på dag 1. Her bruger I natten på at sejle sydøst, for til middag på dag 2 lægger I til kaj på øen New Providence og byen Nassau. Det er Bahamas’ hovedstad og har en kvart million indbyggere.

Byen blev oprindeligt grundlagt af englænderne i 1600-tallet, hvor de døbte byen Charles Town. Det blev dog allerede omdøbt til Nassau i 1695, fordi det passede bedre til omgivelserne. I er i billedskønne omgivelser og derfor anbefaler vi også, at I får set nærmere på den perfekte strand. Blue Lagoon Island er stranden over dem alle, hvor I blandt andet kan snorkle og se det levende koralrev lige foran jer.

Hvis I gerne vil have hovedet over vand, så er der her også mulighed for at svømme med de legesyge delfiner. Et museum lyder måske ikke så børnevenligt, men Nassau har et museum, som vil fange de fleste børns opmærksomhed. Det er nemlig et vaskeægte piratmuseum, hvor I kan blive klogere på alle pirathistorierne og om de er rigtige eller bare myter. Det er et museum, hvor både børn og voksne kan føle sig underholdt.

I har syv timer i Nassau, før MSC Meraviglia igen sejler videre. Denne gang til øen Ocean Kay, der er ejet af rederiet bag MSC Meraviglia – nemlig MSC Cruises. Hvis du gerne vil læse mere om rederiet og hvad de fokuserer på, så kan du læse vores artikel om MSC Cruises lige her.

Ocean Kay er en del af Bahamas, så I finder stadig det turkisblå hav og de kridhvide sandstrande på øen. MSC Cruises har dog fokus på miljøet, så alle aktiviteter på øen er med tanke på det omkringliggende hav og økosystemet. Derfor finder I heller ikke de normale motordrevne vandsportsaktiviteter.

Du kan derimod prøve stand up paddle sammen med hele familien, eller prøve en tur i en kajak. I har selvfølgelig også muligheden for at snorkle her, så I kan komme helt tæt på det fascinerende liv under vandoverfladen.

I skal være på Ocean Kay på både dag 3 og 4, så der er rigeligt at tage sig til. MSC Cruises har nemlig lavet Seakers Family Cove, der er et paradis for børnene. Det er en lavvandet lagune, hvor I samtidig får en smuk sandstrand, hvor mor og far kan nyde hinanden og omgivelserne til fulde. Der er nemlig livreddere ved alle strande og Seakers Family Cove byder også på skattejagter, dragebygning og sandslotskonkurrencer.

Om eftermiddagen på dag 4 er det tid til at sige farvel til Ocean Kay og gå ombord på MSC Meraviglia for sidste gang på dette krydstogt. I sejler nemlig stik nordpå og står op på dag 5 og er tilbage i USA og Port Canaveral. Hvis I ikke nåede alle de ting I ville i Port Canaveral og Orlando, så kan I få de sidste oplevelser nu, inden I tager flyet hjem til Danmark.

Lyder dette krydstogt ombord på MSC Meraviglia i Caribien som noget for dig og din familie, så kan I starte jeres ferie allerede i dag, ved at booke plads ombord. Det gør du lige her.

10 dages krydstogt ved Australien og New Zealand ombord på Celebrity Eclipse

Vores sidste anbefalede krydstogt med børn går til den modsatte side af jorden. Her får du 10 dage i det skønne Koralhavet i april måned. I skal ombord på skibet Celebrity Eclipse der er en del af rederiet Celebrity Cruises. Hvis du gerne vil vide mere om rederiet og hvad de står for, så kan du læse vores artikel om rederiet lige her.

Vi starter dette skønne krydstogt i Sydney i Australien, der ligger ud til det nordlige Tasmanske Hav. Sydney er en kæmpe by med 4,6 millioner indbyggere og er den største by i Australien. Det er dog ikke hovedstaden, da det er Canberra syd for Sydney.

Sydney betegnes af mange som en af de smukkeste byer i verden og det er blandt andet på grund af den meget fine arkitektur, I finder i byen. Vi anbefaler at I tager ned på havnen, hvor der er fyldt med seværdigheder som blandt andet tæller det ikoniske Sydney Opera House der er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon.

Ellers kan I se mange flotte områder rundt omkring i Sydney, hvor vi specielt anbefaler Darling Harbour, Royal Botanic Gardens og The Rocks. I går ombord på Celebrity Eclipse om aftenen på dag 1, hvor ruten hedder Sydney – Isle of Pines – Nouméa – Lifou – Mystery Island – Sydney. I starter og slutter altså i Sydney, så det I ikke når at opleve inden krydstogtet, det kan I nå efter, inden I tager flyet hjem til Danmark.

Dag 2 og 3 foregår på havet, hvor kursen er sat nordøst mod Ny Caledonien. Disse dage nydes ombord på skibet og I kan undersøge alt hvad Celebrity Eclipse har at tilbyde. Der er restauranter til en hver smag ombord og mulighed for at spille bold udenfor på deres rigtige græsplæne ombord. Forældrene kan nyde en tur i spaen mens børnene kan blive undervist i glaspusteri. Ellers byder skibet også på mange andre spændende aktiviteter for hele familien. Hvis du vil se mere om hvad skibet har at tilbyde, så se denne flotte video af Celebrity Eclipse.

Dag 4, 5 og 6 foregår i Ny Caledonien, hvor I besøger Isle Of Pines, Nouméa, og Lifou. Området er et fransk oversøisk territorium og hovedstaden er Nouméa, som I besøger på dag 5. Alle tre dage er det bare med at nyde den fantastiske udsigt til det azurblå hav og nyde det klare vand, hvor man kan se de livlige fisk i vandet.

På dag 7 rammer vi østaten Vanuatu, der nok ikke var særlig kendt i Danmark, før Beha-familien sejlede til øgruppen i deres tv-program Kurs mod fjerne kyster. Østaten er speciel, fordi det tidligere både har været en fransk og engelsk koloni og derfor har de også hele tre officielle sprog; engelsk, fransk og deres lokale bislama.

Vores største anbefaling her er den ubeboede ø Mystery Island, hvor der er palmer, klart vand og de hvideste sandstrande. I kan alle nyde udsigten og få solcreme på, for nu skal der soles i perfekte omgivelser.

I skal nyde de flotte sandstrande og de idylliske omgivelser, for når I træder ombord på Celebrity Eclipse igen, så er det for sidste gang på dette krydstogt. Dag 8 og 9 bruges nemlig igen på havet, hvor kursen er sat sydvest og mod Sidney igen.

Her ankommer I på dag 10 tidligt om morgenen og krydstogtet er slut. Det I ikke fik set i storbyen før denne fortryllende rejse, det har I muligheden for nu, inden I flyver hjem. Hvis dette fantastisk smukke krydstogt lyder som noget for dig og din familie, så begynd at glæde jer allerede i dag, ved at booke pladser ombord. Det kan du gøre ved at trykke lige her.

Afsluttende bemærkninger

Det var hvad vi havde af anbefalinger, hvis du overvejer et krydstogt med børn. Vi har valgt lidt forskellige krydstogter ud i forskellige dele af verden og af forskellige varighed. Vi håber at nogle af vores anbefalinger har vakt jeres interesse og I vil booke jeres næste rejse på en af vores anbefalede krydstogter.

Hvis du gerne vil vide mere omkring krydstogter, så hold øje med vores hjemmeside, hvor der løbende vil komme nye artikler om forskellige krydstogter og destinationer.

Og husk, hvis du har nogle gode forslag til artikler, så skriv til os på kontakt@rejsesitet.dk.

Seneste artikler