Krydstogt til USA – Se Guds eget land fra en ny vinkel


USA bliver betegnet som lederen af den frie vestlige verden, men det er ikke kun i det politiske magtspil, at USA er førende. De har nemlig også utrolig mange fantastiske naturoplevelser, der varierer meget fra det varme Florida og Californien i syd til det iskolde Alaska mod nord.

USA er et populært rejsemål for danskere der gerne vil opleve kulturen ”over there” og faktisk er USA den mest besøgte destination for os danskere udenfor Europa, når vi skal på ferie. Mange tænker nok ikke så meget på naturen, når de tænker på USA, men mere på deres madvaner og ikoniske byer som New York, Los Angeles og Las Vegas.

Der bor ca. 325 millioner i USA og de mange mennesker er spredt ud over landet der har et areal på astronomiske 10 millioner kvadratkilometer. Det vil altså sige, at USA er ca. 230 gange større end Danmark og der bor over 55 gange flere mennesker i USA end herhjemme.

Det er altså et kæmpe land og det er også ens betydende med meget forskellige natur. Du kan derfor både opleve smukke sandstrande og 30 grader eller fantastiske isbjerge og minusgrader – alt sammen i samme land.

USA har også en kystlinje på 20.000 kilometer, så der er rig mulighed for at opleve Guds eget land ombord på et krydstogt og komme helt tæt på turistattraktioner, som du måske kun kan se fra vandet eller i hvert fald kan se langt bedre fra søsiden end fra land.

Vi kommer til at anbefale krydstogter for enhver smag, da vi både kommer til at anbefale krydstogter i Alaska, men også i det varme syd, hvor strandene er varme og driks er kolde. Vi håber du kan lade dig inspirere og få booket dit næste drømmeophold ombord på et af vores anbefalede krydstogter.

15 dages krydstogt over Atlanten til USA

Det første krydstogt vi gerne vil anbefale, er et transatlantisk et af slagsen. Transatlantisk betyder, at du sejler over Atlanten og på dette krydstogt gør du det ombord på Nieuw Statendam, der er et skib fra rederiet Holland America Line.

Rederiet er et af de ældste krydstogtrederier i verden og startede helt tilbage i 1873, hvor de ligesom i dag sejlede mennesker fra Europa til USA. Dengang var det som immigranter til USA, og ruten er ændret lidt siden dengang. Rederiet er kendt for at have virkelig flotte skibe, men samtidig er de også lidt mindre end de mainstreamkrydstogtrederier, for at bevare den hyggelige og intime stemning. Hvis du gerne vil læse mere om Holland America Line, så har vi skrevet en hel artikel kun om dette rederi. Du finder artiklen ved at klikke lige her.

Ruten som dette krydstogt tager, hedder Civitavecchia (Rom) – Alicante – Motril (Granada) – Cadiz – Ponta Delgado – Fort Lauderdale og starter derfor i det smukke Italien i november måned. Her er der mildt for årstiden og normalt omkring de 15 grader. Hav derfor både sommertøj og tøj til lidt koldere aftener.

Vi anbefaler at du tager til Italien et par dage i forvejen, så du kan nyde den smukke gamle hovedstad og alt hvad den har at tilbyde.

Rom er en meget gammel by og har rigtig mange museer. Dog er selve byen også et museum i sig selv, fordi der er så mange forhistoriske bygninger. Her kan blandt andet nævnes Peterskirken, Forum Romanum, Pantheon og Colosseum.

Men selvom byen er gammel, så er der stadig hektisk liv som en moderne storby, hvor du kan finde restauranter, natklubber, butikker og meget mere. Du kan alle steder opleve den italienske kultur som du vil elske!

Vores største anbefaler er, at du får set Colosseum, der i gamle dage dannede ramme om gladiatorkampe og hele 50.000 tilskuere kunne se på. Det er altså et af verdens største arenaer fra gammel tid som stadig står i dag. Du skal også opleve verdens mindste suveræne stat, Vatikanstaten, der anses som et kirkeligt præstemonarki.

Her kan du også opleve Peterskirken, Peterspladsen og Det Sixtinske Kapel, hvor loftet er malet af den legendariske maler Michelangelo. Ellers kan du få stillet din trang til shopping i Via dei Condotti, som er den største shoppinggade i Rom. En sidste ting du burde se inden afrejse er Den Spanske Trappe, hvor 138 tin fører op til den smukke kirke Trinita dei Monti.

Når du sejler fra havnebyen Civitavecchia, er ligger halvanden times kørsel fra Rom, så sejler I sent på eftermiddagen. Dag 2 er kun på havet, så her har du rig mulighed for at nyde alle skibets dejlige faciliteter. Som noget unikt kan du blandt andet lave din helt egen vin ombord på skibet. Hvis du er mere til musik, så er der rigeligt med livemusik, hvor Rolling Stone Rock Room er et besøg værd.

Du skal heller ikke gå sulten i seng, så Nieuw Statendam er fyldt med forskellige restauranter og serverer mad for enhver smag. Vores anbefalinger er at prøve en bøf hos Pinnacle Grill eller gourmetmaden på The Dining Room.

På dag 3 vågner du på i Spanien og nærmere betegnet i Alicante, der ligger på den spanske sydøst kyst. Her har du hele ni timer i land, hvor du blandt andet kan se den unikke strandpromenade Paseo Explanada de España, hvor der er lagt 6,5 millioner fliser i alle mulige farver.

Hvis du er mere til kultur, så skal du besøge Castillo de Santa Bárbara der er en gammel borg beliggende 166 meter over havets overflade. Du kommer nemt derop med elevator fra strandpromenaden og så kan du se den gamle borg indefra. Og du kan selvfølgelig også kigge ud, hvor du kan se den smukke udsigt ud over Alicante og Middelhavet.

På dag 4 og 5 er vi stadig i Spanien, hvor du kan opleve Granada og Cadiz. Granada er kendt for deres spansk-arabiske byudvikling i den gamle bydel. Det er helt klar en oplevelse værd. Hvis du vil se en smuk kirke, så er La Encarnación kirken et rigtig godt bud. Generelt finder du rigtig mange gamle og velbevarede bygninger i Granada.

Dag 5 ved Cadiz byer igen på gammel historie. Faktisk mener man, at Cadiz er en af de ældste byer i hele Vesteuropa. Igen vil vi fremhæve en kirke, hvor Cathedral de Cadiz skal besøges. Kirken er en romersk-katolsk kirke og har en fantastisk udsigt.

De næste to dage bruges på havet, hvor I på dag 8 lægger til land på Ponta Delgada, der er hovedøen i den portugisiske øgruppe Azoerne, der ligger vest for den iberiske halvø. Her anbefaler vi at se den flotte natur ved Lagoa das Sete Cidades, hvor du både kan finde et vulkansk landskab, varme kilder og søer.

Til de historieinteresserede anbefaler vi at se Portas da Cidade, der er den gamle byport som fører ud til havnefronten. Her er altid liv og glade dage – både om dagen og om aftenen.

Når du stiger ombord på Nieuw Statendam, så bliver det for sidste gang på dette krydstogt, for nu går turen direkte mod vest og mod USA. Derfor bruger du den næste uge til søs, hvor du kan nyde krydstogtskibet og alle dets dejlige faciliteter.

På dag 15 ankommer du tidligt om morgenen til Fort Lauderdale i Florida, USA. Her er 40 km til den amerikanske storby Miami, hvor vi anbefaler et par dage, inden du tager flyet hjem igen. Fort Lauderdale er kendt som Amerikas Venedig, da der er utrolig mange søer og kanaler i området. Der er dejligt varmt i Florida selvom det er november måned og det er normalt 26 grader om dagen. Så på med sommertøjet og nyd det gode vejr inden du flyver hjem.

Det var så slut på dette fantastiske transatlantiske eventyr ombord på Nieuw Statendam. Hvis denne rejse var lige noget for dig, så book din plads ombord allerede i dag. Det gør du ved at klikke lige her.

8 dages krydstogt på den amerikanske vestkyst

Vores næste anbefalede krydstogt til USA foregår kun ved det nordamerikanske kontinent. Ruten hedder Los Angeles – Puerto Vallarta – Cabo San Lucas – Ensenada – Los Angeles og starter og slutter derfor i millionbyen Los Angeles på USA’s vestkyst.

Krydstogtet finder sted ombord på Celebrity Millennium, der for nylig er blevet renoveret, så skibet er som de nyeste krydstogtskibe på havene. Skibet ejes af rederiet Celebrity Cruises, som har 11 krydstogtskibe og tre mindre både som laver ekspeditioner ind i små bugter, hvor de store skibe ikke kan komme ind. Hvis du vil læse mere om dette fantastiske og stilrene rederi, så kan du læse vores artikel om rederiet lige her.

Krydstogtet finder sted i slutningen af september måned, men du behøves ikke pakke efterårstøjet med på dette krydstogt. Der er nemlig omkring de 25 grader i Los Angeles og det bliver kun varmere, når skibet sejler mod syd.

Turen starter som sagt i Los Angeles, hvor vi anbefaler at man ankommer et par dage før. Byen har nemlig så ufattelig mange muligheder og ting som man skal se. Her kan blandt andet nævnes Universal Studios i Hollywood, hvor du kan se alt teknikken bag ved de store film du kender fra biografen.

Vi anbefaler også at du lejer en bil og kører på Rodeo Drive i det kendte Beverly Hills, hvor du måske kan fange et glimt af den kendis eller to. Når du alligevel er ude at køre, så tag et smut til Griffith Park, der har en utrolig smuk natur og et observatorium, hvor du får byens bedste udsigt til det ikoniske Hollywood-skilt.

Når du er færdig med at opleve Los Angeles, så kan du gå ombord på Celebrity Millennium og starte dit krydstogt. I lægger fra kaj om eftermiddagen på dag 1 og bruger de næste to dage til søs, hvor I sejler sydpå langs den smukke kyststrækning.

Det er også her, at du får muligheden for at nyde de mange faciliteter ombord. Hvis du er til sport, så har skibet en løbebane ombord og du kan også prøve golf i deres golf-simulator. Hvis du mere er til hygge og en god film, så er der også mulighed for det i skibets biograf.

Skibet er også udstyret med hele tre swimmingpools, hvor den ene kan dækkes over, så du kan tage en dukkert i tørvejr, selvom det (mod forventning) regner. Du kan komme helt ned i gear i spa-området, hvor massager og skønhedsbehandlinger er en mulighed.

På dag 4 ankommer I til Mexico og Puerto Vallarta. Her har I syv timer i land, hvor vi anbefaler at se strandpromenaden The Malecon. Der er masser af liv og glade dag her – både nat og dag. Hvis du er mere til historie, så besøg den charmerende gamle bydel i Zona Romantica distriktet, hvor du kan finde mange gamle og smukke bygninger.

Dag 5 sejler I lidt nordpå igen, hvor I lægger til land ved Cabo San Lucas. Byen er en ferieby som vi kender det flere steder i Europa, som Alcudia på den spanske ø Mallorca. Mange mexicanere tager også hertil for at være på ferie.

Byen er kendt for deres unikke stande, hvor især Playa del Amor og Chileno Beach kan anbefales. Hvis du er mere til rå natur, så anbefaler vi en guidet tur til klippeformationerne ved El Arco de Cabo San Lucas. Hvis du stadig har et par af dine 10 timer i land, så kan du tage på golfbanen på Cabo del Sol Golf Club. Banen ligger helt ud til vandet og så har de en fabelagtig restaurant.

Dag 6 er også på havet, hvor du på dag 7 lægger til en sidste gang i Mexico i byen Ensenada. Her er det helt store trækplaster en særlig grotte der hedder ”Blæsehullet”, fordi grotten sprutter vand op gennem et hul i toppen, så det ligner en hval, når du sprutter.

Når du går ombord på Celebrity Millennium, er det for sidste gang på denne tur, da skibet sejler mod Los Angeles igen, hvor du ankommer om morgenen på dag 8. Det var slut på en spændende tur i USA og Mexico, hvor du både kan nyde varmen, men også gode naturoplevelser.

Hvis det var noget for dig, så skynd dig at booke din plads ombord i dag. Det kan du gøre lige her.

8 dages krydstogt i det smukke Alaska på Celebrity Millennium

Det sidste krydstogt vi gerne vil anbefale i USA, er en kold tur til det smukke Alaska. Skibet hedder Celebrity Millennium og er en del af flåden hos Celebrity Cruises. Rederiet har både 11 store krydstogtskibe og tre mindre skibe, der tager på ekspeditioner, hvor de store skibe ikke kan komme hen. Hvis du vil læse mere om rederiet kan du læse vores artikel om det lige her.

Celebrity Millennium er et af de store skibe, for der er plads til hele 1950 passagerer og skibet har 11 dæk, og næsten 1000 kahytter. Der er masser af aktiviteter ombord, så du kommer ikke til at kede dig, når du sejler mellem destinationerne.

Det er samme skib som sejler ruten ovenfor, så du ved allerede nu, hvilke dejlige ting man kan tage sig til ombord.

Ruten på dette krydstogt hedder Vancouver – Ketchikan – Icy Strait Point – Juneau – Skagway – Hubbard gletsjeren – Seward og krydstogtet sejles i maj måned, hvor der normalt er 13 grader. Rejsen starter i Vancouver i provinsen Britisk Colombia i Canada, hvor du kan se et væld af smukke parker og en storby med 2 millioner indbyggere.

På dag 2 sejler du igennem den indvendige passage i Alaska, som er en tur gennem den barske vildmark, hvor naturen går fra regnskove til gletsjere, alt imens små øer og guldminebyer glider forbi. Du kan både se hvaler, spækhuggere, elge og bjørne på denne sejlads.

Dag 3 går du i land på den sydligste by i Alaska – Ketchikan. Her anbefaler vi, at du tager på en guidet tur i nationalparken, hvor du kan se det smukke landskab, der ikke kan beskrive. Husk også at få set Misty Fjords National Monument.

Dag 4 foregår i Icy Strait Point i Alaska, der er en privatejet turistdestination, som giver et fantastisk indblik i kulturen i Alaska. Dag 5 foregår i Juneau, der er hovedstaden i delstaten, hvor du får 14,5 time til at gå rundt og opleve.

Byen er meget speciel, for den er omgivet af kæmpe bjerge og smukke søer. Men det gør også, at du kun kan komme ind til byen med fly eller skib. Vi anbefaler helt klar Mendenhall Glacier, der er en kæmpe gletsjer lidt udenfor byen. Ellers skal du bare suge til dig af den flotte natur, som du ikke finder smukkere.

Dag 6 er i byen Skagway, hvor specielt bjergene og den gamle jernbane er attraktionerne du gerne vil se. White Pass & Yukon Route Railway er hedder jernbanen og blev brugt til at fragte guld i gamle dage. I dag kører der stadig tog, men det er kun fordi turisterne gerne vil prøve at køre på den gamle jernbane og se den smukke natur.

På dag 7 sejler I forbi Hubbard Gletsjeren der er hele 122 km lang. Den er utrolig smuk med sin blå farve og 400 år gammel. Hvis du er heldig, så ser du at den kælver når I sejler forbi.

Når I har set gletsjeren sættes kursen mod Seward i Alaska, der er krydstogtets endestation og som du ankommer til tidligt om morgenen på dag 8. I denne by anbefaler vi et smut på Alaska Sealife Center, hvor du kan se et rigt dyreliv udfolde sig for øjnene af dig, inden du tager et fly hjem til Danmark.

Hvis du vil se det nordlige USA og dens smukke natur, så book en plads ombord på Celebrity Millennium allerede i dag. Det kan du gøre lige her.

Afsluttende bemærkninger

Vi har nu gennemgået en række krydstogtrejser til og omkring USA. Vi har prøvet at favne så bredt som muligt, for USA er et kæmpe land og byder på utrolig mange forskellige attraktioner. Vi håber at nogle af krydstogterne har vakt din interesse og du får bestilt dit næste krydstogt til USA gennem os.

Hvis du gerne vil vide mere omkring krydstogter, så hold øje med vores hjemmeside, hvor der løbende vil komme nye artikler om forskellige krydstogter og destinationer.

Og husk, hvis du har nogle gode forslag til artikler, så skriv til os på kontakt@rejsesitet.dk

Seneste artikler