Royal Caribbean – Krydstogter i Caribien og resten af verden


Når man kigger efter krydstogter, så kigger man måske også efter rederier der har et bredt udvalg og har krydstogter over hele verden. Royal Caribbean har lige netop dette. Selvom deres navn angiver Caribien, så har de også krydstogter i resten af verden.

Royal Caribbean er et af de store rederier når vi snakker krydstogter, da de har 25 flotte skibe. Og skibene sejler ikke kun rundt i Caribien, men rundt til 72 forskellige lande og over 270 forskellige destinationer, hvor passagerer kan gå i land.

Royal Caribbean står for en ferie på første klasse, hvor der er massere at tage sig til ombord på skibene. Der er både store underholdningsshows, men også andre unikke faciliteter. Royal Caribbean har over 40 år på bagen og er kendt for at være nogle af de mest innovative i branchen.

Hos Royal Caribbean får du både skibe i bedste stand, udvalgte sejlruter til de mest populære rejsemål og samtidig er rederiet kendt for deres gode Gold Anchor Service, hvor serviceniveauet er helt i top. Det er også derfor at Royal Caribbean har vundet Grand Travel Award i de sidste 20 år, som er en pris er bliver uddelt af rejsebranchen.

Og når vi snakker innovation, så er det ikke for sjov. Royal Caribbean har nemlig været forgangsrederi på mange ny og innovative tiltag ombord på skibene. Blandt andet kan nævnes, at Royal Caribbean installerede skøjtebaner, klatrevægge og en handelsgade med restauranter og butikker ombord på deres Voyager-skibe allerede tilbage i 1999.

I 2006 begyndte deres skib Freedom of the Seas at sejle, hvor der var endnu flere innovative løsninger ombord. På skibet var installeret en surf-simulator, så børn og voksne kunne prøve, hvordan det er at surfe, selvom man er ombord på et skib. Ombord var der også en boksering i fuld størrelse, frithængende boblebade og et kæmpe vandland. Som prikken over i’et havde Freedom of the Seas også en præsidentsuite, hvor der kunne bo helt op til 14 personer samtidigt.

Tre år senere i 2009 blev endnu et skib taget i brug hos Royal Caribbean. Her blev skibet Oasis of the Seas sat i søen, hvor der ombord endnu engang var innovation for fuld skrue. Et enormt skib med plads til 5.400 gæster og 2.700 kahytter. Ombord er der hele syv forskellige temalande, som blandt andet indeholder et sportsområde, et spaområde, fitnesscenter og en ungdomszone, hvor irriterende forældre ikke har adgang, men kun teenagere. Alle disse temaområder var en helt ny måde at tænke design af krydstogtskibe.

Royal Caribbean er en del af RCL Cruises Ltd. og de er også moderselskabet til Celebrity Cruises, som du kan læse mere om her og til Azamara som du kan læse mere om her. RCL Cruises Ltd. er et amerikansk/norsk rederi, hvor hovedkontoret er i Miami i USA, men de har også kontorer i både Helsinki, Oslo, Stockholm og København.

Krydstogter med Royal Caribbean

Royal Caribbean har skibe i syv forskellige klasser, hvor vi vil udvælge to krydstogter og fortælle lidt mere om de to skibe og deres klasser. Hvis du gerne vil læse mere om alle de syv klasser, så kan du blive klogere lige her.

7 dages krydstogt i det skønne Caribien ombord på Allure of the Seas

Det første krydstogt som vi gerne vil anbefale, er i Royal Caribbeans egen baglomme. Sejladsen foregår nemlig i Caribien, hvor ruten hedder Fort Lauderdale – Cozumel – Roatan – Costa Maya – Fort Lauderdale. Som navnet antyder er Royal Caribbean eksperter i krydstogter i Caribien og har vundet titlen som Best Cruise Line in the Caribbean 17 år i træk.

Vi starter dette smukke caribiske krydstogt i Guds eget land, nærmere betegnet Fort Lauderdale i Florida, USA. Vi anbefaler at du ankommer til Florida nogle dage før, for staten har så meget at byde på. Fort Lauderdale er kendt for at have utrolig mange kanaler og bliver kaldt for det amerikanske Venedig på grund af alle kanalerne.

Kysten er også et perfekt sted at slå sig ned på stranden og få en flot farve, inden man skal ombord på Allure of the Seas. Hvis du er glad for programmet Gator Boys på Discovery, så anbefaler vi, at du smutter en tur forbi Everglades Holiday Park i byen, hvor alligatorprogrammet er blevet optaget.

Selvom denne tur er i december måned, så er der stadig 24 grader om dagen i Florida, hvor temperaturen endda kan komme over de 30 grader omkring Fort Lauderdale. Derfor er det med at pakke sommertøjet, når du skal på dette krydstogt, for selvom det er isnende koldt i Danmark, så er der et helt andet klima her i Florida og i Caribien.

På dag 1 stævner du ud fra Fort Lauderdale om eftermiddagen, hvor du får over en døgn til søs, hvor du kan nyde alle faciliteterne ombord. Allure of the Seas er en del af Oasis-klassen hos Royal Carribbean og det betyder, at der er utrolig mange ting at tage sig til ombord på skibet, når der ikke er andet i syne end vand til alle sider.

Ikke nok med at Allure of the Seas er en af verdens to største krydstogtskibe, så er der hele syv forskellige bydele, hvor der er aktiviteter for enhver. Du kan se Broadway musicals som Hairspray ombord, eller hvis du er mere til leg, så har skibet også verdens første krydstogt karrusel ombord.

Der er rig mulighed for shopping og få noget i maven, da der er utallige restauranter rundt om på skibet. De to nyeste restauranter er fiskerestauranten Hooked og den mexicanske restaurant El Loco Fresh.

På dag 3 kommer du til øen Cozumel i Mexico, hvor det blandt andet er muligt at svømme med søkøer og delfiner i Chankanaab Park. Ellers byder øen på masser af restauranter, swimmingpools og lækre strande. Du har rigeligt med tid til at opleve det hele, da skibet er i havn i 11 timer.

På dag 4 står du op til den idylliske Roatan, der er en smuk palme-ø beliggende 65 km ud fra Honduras’ kyst. Øen er hovedøen på Bay Islands som også består af to mindre øer. Du har otte timer i land, hvor du blandt andet kan se verdens andenstørste koralrev, som findes rundt om øen.

Ellers byder øen på mange forskellige vandaktiviteter til alle aldre. Du kan også udforske den tidligere pirat-ø, hvor der er et rigt dyreliv. Hvis du er mere til den rom som piraterne drak, så tag til byen West Bay og besøg Roatan Rum Company, hvor du kan nyde en udsøgt rom.

Sidste stop inden turen går mod Fort Lauderdale igen er Costa Maya, der er noget af det sydligste på det mexicanske fastland. Du når til byen på dag 5, hvor du har ni timer i land. Byen er designet til at være en moderne tropisk by, hvor du kan nyde de gode faciliteter og den smukke udsigt, der er et postkort værdigt.

Som bynavnet indikerer, så har byen rødder tilbage til mayaerne, der levede i området for 2000 år siden. Hvis du er glad for kultur, så kan du leje en cykel og undersøge området og måske finde rester fra det gamle folkefærd.

Når du træder ombord på Allure of the Seas igen er det for sidste gang på denne rejse. Dag 6 foregår igen på havet hvor du kan nyde alt det skibet har at tilbyde. Du ankommer til Fort Lauderdale om morgenen på dag 7, hvor dette fantastiske krydstogt ender.

Storbyen Miami ligger kun 40 km. væk og du skal højst sandsynligt flyve hjem til Danmark herfra. Men inden du sætter dig ombord på flyet, så anbefaler vi, at du tager et par dage i den amerikanske storby. Du kan for eksempel tage til den ikoniske Miami Beach og slappe af, eller tage til Jungle Island, der er fyldt med flotte alligatorer og som kun ligger få minutter fra centrum.

Hvis dette krydstogt er lige dig, så start din rejse allerede i dag ved at booke plads ombord på et af verdens største skibe. Det gør du ved at klikke lige her.

5 dages krydstogt i det Kinesiske Hav ombord på Spectrum of the Seas

Vores anden anbefaling hos Royal Caribbean er på den anden side af kloden. Her starter vi nemlig på øen Hong Kong, der ikke er større end Lolland, men til gengæld har over 7 millioner indbyggere og er en af verdens dyreste steder at bo.

Hong Kong er ikke kun kendt for de mange indbyggere på lidt plads, men det er også et centrum for international handel og har været det i mange århundrede, hvor søfartsrejsende fra Europa kom til og byttede deres varer.

Byen er meget specielt idet den både har noget klassiske østlig kultur, men det er blandet med den kultur vi kender i Europa. Du kan se så mange forskellige ting i Hong Kong at det kan være svært at vælge, hvad man skal se. Du kan blandt andet se The Peak som er det højeste punkt på øen og er 552 meter over havets overflade.

Ruten hedder Hong Kong – Okinawa – Shanghai og krydstogtet finder normalt sted i januar måned. Selvom der ligger sne i Danmark, så er der pæne temperaturer op imod 20 grader, når du begiver dig rundt på denne rejse. Hav dog en god varm trøje med, da der kan blive ned til 2 grader om natten i Shanghai og det østlige Kina.

Du sejler ud fra Hong Kong på dag 1 om eftermiddagen og befinder dig til søs hele dag 2. Det gør dog ikke noget, for ombord på Spectrum of the Seas kan du få alt hvad hjertet begærer. Skibet er en del af Quantum-klassen hos Royal Caribbean og har noget af den nyeste teknologi ombord.

Der er blandt andet en faldskærmssimulator og radiobiler ombord, hvor du kan lade børnene morer sig i H2O Zone. Du kan selvfølgelig også tage en svømmetur i de mange pools eller nyde en tur i spaen, når du har klatret til tops på klatrevæggen.

En sidste ting vi gerne vil fremhæve ombord på Spectrum of the Seas er North Star, der er en kapsel formet som en juvel. Du kan gå ind i den og blive løftet 90 meter op i luften, hvor du både kan se en fantastiske udsigt over havet og destinationerne, men du kan også se ud over hele skibet. Det er klart en ting som vi anbefaler, at du skal prøve ombord.

På dag 3 ankommer du til Okinawa i Japan, som består af over 100 små øer og hovedstaden hedder Naha. Her har du ni timer i land. Der er en stærk kultur på disse øer og de har gnidninger til fastlandet i Japan, da de gerne vil ses som et selvstændigt land.

En dykkertur er oplagt i Okinawa, men hvis det ikke fanger en, så kan man tage til Churaumi Aquarium der er et af verdens største akvarier. Du har blandt andet muligheden for at se den smukke og store hvalhaj.

Hvis du har tid tilbage, så kan du nyde det lokale kulinariske liv ved at smage på nogle af de lokale retter. Her kan du blandt andet smage Taco Rice, Okinawa Soba, Tofuyo eller Goya Champuni, der alle er specialiteter i dette område.

Når du træder ombord på Spectrum of the Seas, så er det retur mod Kina igen. Dog er kursen ikke Hong Kong, men derimod Shanghai, der er placeret i det østlige Kina. Shanghai er ligesom Hong Kong en kæmpe by, hvor der bor over 23 millioner mennesker. Det gør faktisk Shanghai til verdens største by målt på indbyggertal.

Det er ikke kun i indbyggertal af Shanghai er verdens førende. Havnen i byen er også verdens travleste, for ligesom resten af byen, så er der fuld gang i havnen 24 timer i døgnet året rundt. Byen er både garant for historie og moderne oplevelser i verdensklasse, hvor deres finanscentrum er topmoderne.

Hvis vi skal vælge en enkelt ting at anbefale at se i Shanghai, så er det The Bund. De er en af de mest besøge og berømte gader i byen, hvor man på den ene side kan se de gamle og meget smukke bygninger, som blev bygget af franske kolonister. På den anden side af floden kan man se nogle af verdens mest berømte skyskrabere og de mest moderne kontorbygninger der findes. Denne forskel er virkelig fascinerende – specielt om aftenen, så solen er gået ned og alt er lyst op af de mange moderne bygninger.

Hvis du er klar på en hel anden kultur end du er vant til og se smukke gamle historiske bygninger og kulturer, så er dette krydstogt lige noget for dig. Du kan allerede starte din rejse i dag ved at booke din plads ombord. Det gør du ved at trykke lige her.

Afsluttende bemærkninger

Det var alt hvad vi havde at sige og anbefale omkring Royal Carribbean og deres krydstogter. De har skibe til enhver smag og lige så mange krydstogtruter. Hvis du allerede nu drømmer om at komme af sted til nye egne, så start din drømmerejse ved at booke dit næste krydstogt lige her.

Hvis du gerne vil vide mere omkring krydstogter, så hold øje med vores hjemmeside, hvor der løbende vil komme nye artikler om forskellige krydstogter og destinationer.

Og husk, hvis du har nogle gode forslag til artikler, så skriv til os på kontakt@rejsesitet.dk.

Seneste artikler