Krydstogt – Hvilket rederi er det rigtige for dig?


Den salte brise i næsen og lyden af havet i øret. Mødet med nye mennesker, stærke oplevelser og en ukendt kyst i morgensolen. At tage på krydstogt kan noget helt særligt, men det kan være en forvirrende opgave at finde det rigtige rederi til at stå for din rejse, så du slapper helt af og glemmer dagligdagen. 

Der findes nemlig et hav af forskellige rederier, og de tilbyder alle forskellige oplevelser, hvor det er vigtigt at overveje budget, skibenes indretning, rejsemål og det enkelte rederis målgruppe. 

Krydstogter er en fantastisk måde at se verden på. Find din drømmedestination her.

Man kan nemt komme til at stå som par med romantik i kikkerten og ikke kunne se noget for legende børn. Omvendt kan man også som børnefamilie kede sig, fordi man står på et skib uden familievenlige faciliteter. Kort sagt med håret i skibsskruen!

Vi på rejsesitet.dk vil gerne hjælpe med dig med at sikre at du finder det krydstogt, der er rigtigt for dig og dine kære. Her er ni forskellige bud på gode krydstogtsrederier.

Azamara

Azamara er et af de mindre og intime krydstogtsrederier. De ejer 3 moderne skibe, som alle sejler med cirka 700 passagerer. Det gør Azamaras skibe til nogle af de mindre i krydstogtsverdenen, men det er ikke negativt. Tværtimod. Det sikrer en mere personlig og intim oplevelse som passager. Skibenes størrelse gør også, at de kan lægge til i mindre havne på øer som St. Barth og Guadeloupe i Caribien.

Selvom skibene er mindre end andre, går man ikke på kompromis med komfort. Når man er på tur med Azamara er luksus og forkælelse i højsædet. Her er der rig mulighed for at slappe af ved rolige poolområder efter en tur i skibenes lækre fitnesscentre. Alle deres skibe er kendt for et højt serviceniveau og gastronomi i særklasse. Azamara har ikke aktiviteter for børn på deres skibe. 

Azamara tilbyder sejlture over hele verdenen, men sejler deres fleste togter i Middelhavet og Caribien, så hvis man er på udkig efter en intim og rolig tur på bølgerne under varmere himmelstrøg, er Azamara et oplagt valg.

Rejs med Azamara hvis du er til: ro, luksus, mindre skibe, god mad, eksklusive destinationer.

Se Azamaras krydstogter her.

Prisniveau: $$$$

Carnival Cruise Line

Med 23 skibe og en historie, der går tilbage til 1973, er Carnival Cruise Line et rederi med masser af erfaring og et stærkt katalog af forskellige destinationer. De tilbyder samtidig krydstogter til priser, så alle kan komme med. Rederiets skibe, som bliver kaldt The Fun Ships, er indrettet, så der er oplevelser for hele familien, store som små. Altså et oplagt valg, hvis man vil tage sine børn med ud og opleve verden. Dog skal spædbørn være over 6 måneder for at få lov til at sejle med. 

Carnival Cruise Line er specialister i krydstogter til Caribien, men har et program, der strækker sig ud over hele kloden. Man kan blandt andet også tage familien med til steder som Alaska, Australien og Hawaii. 

Carnival Cruise Line er også et rederi for den miljøbevidste rejsende. I 2020 søsatte de skibet Mardi Gras, som er opkaldt efter det farverige og pulserende karneval, der finder sted i New Orleans i det tidlige forår. Skibet, der er det største i rederiets flåde med plads til cirka 5200 passagerer, sejler nemlig på brændstoffet LNG, som er en flydende naturgas.

Lyder Carnival Cruise Line som noget for dig, så se deres krydstogter her.

Rejs med Carnival Cruise Line, hvis du er til: mange muligheder, aktiviteter for børn, store skibe, eksotiske destinationer  

Prisniveau: $$

Celebrity Cruises

Elegante skibe med grønne parker på dækket, udendørs elevatorer på siden og nye skibsdesigns, der har brændstofforbruget i fokus. Celebrity Cruises er for dig, der vil på et krydstogt ud over det sædvanlige.

Nyd solen i parken på dækket af Celebrity Edge. Book dit krydstogt med skibet her.

Rederiet har 14 skibe og tilbyder luksuriøse sejlture over hele verden. Deres to nyeste skibe, Celebrity Apex og Celebrity Edge, er begge søsat i 2020 og er klar på eventyr. De er begge udstyret med et såkaldt “magisk tæppe”, der er en udendørs og åben elevator på siden af skibet. Den fragter gæster og mandskab mellem dækkene, mens de har udsigt ud over det åbne ocean.

Celebrity Cruises er ikke kendt for at have mange aktiviteter for de helt små, så rederiet er idéelt for parret eller familien med større børn, som er på udkig efter krydstogter til eksotiske destinationer, hvor stil, elegance og luksus er i højsædet. 

Rederiet sejler blandt andet til de amerikanske Key West-øer og havne i Mellemamerika. Som de eneste i verden tilbyder Celebrity Cruises også krydstogter til Galapagosøerne, som er berømte for deres rige dyreliv. 

Rejs med Celebrity  Cruises, hvis du er til: luksus, ro, store og moderne skibe, specielle destinationer.

Klik her for at se mere.

Prisniveau: $$$

Costa Cruises

Det italienske selskab Costa Cruises er specialister i prisvenlige krydstogter rundt i Middelhavet for hele familien. De tilbyder også krydstogter til de baltiske lande med afgang fra København. Selskabet er det største i Europa og er kendt for sine krydstogter med et italiensk “feel”

Rederiets skibe er et underholdningsmekka for familiemedlemmer i alle aldre Man kan slå sig løs på boldbaner og feste til langt ud på natten på et gyngende dansegulv. Costa Cruises er også et godt valg til dig, som elsker livemusik.

For de mere modne gæster er det selvfølgelig også muligt at slappe helt af ved skibenes swimmingpools og spa-områder.

Rejs med Costa Cruises, hvis du er til: billige priser, krydstogter i Europa, musik, fest, aktiviteter for hele familien

Prisniveau: $-$$

Holland America Line

Hvis du er på udkig efter et krydstogt, hvor kvalitet, enkelhed og elegance er i spil, så tag med Holland America Line. Rederiet er et af verdens ældste og har siden 1873 og frem til 1989 transporteret mennesker og varer mellem Holland og Nordamerika. I dag gør de sig udelukkende i krydstogter med sine fjorten skibe.

Se deres udvalg her.

Rederiets skibe er mindre end de fleste andre rederier, og det giver et mere intimt og eksklusivt krydstogt. Udover traditionelle krydstogtsaktiviteter som livemusik, biografer og spaområder tilbyder flere af Hollands America Line også et unikt indblik i rederiets historie.  På flere af skibene, er der er museer om bord, som udstiller kunst og kuriositeter, der er blevet samlet gennem selskabets historie.

Der er også aktiviteter i høj klasse for for børn og unge på Holland America Line, men skibene er kendt for at have et mere modent publikum ombord.

Holland America Line tilbyder krydstogter til destinationer i hele verden, både til populære og til mindre besøgte havne. I 2019 vandt de priser i det anerkendte krydstogtmagasin Cruise Critic, som bedste krydstogt til Alaska, Mexico og Panama. 

Rederiet har en trofast skare af gæster, der vælger at sejle med dem igen og igen. Måske du bliver en af dem?

Rejs med Holland America Line, hvis du er til: mindre skibe, ro, luksus, krydstogter til Nordamerika

Prisniveau: $$$-$$$$

MSC Cruises

MSC Cruises er for dig, der vil have det hele til en overkommelig pris. Med sine 19 skibe og krydstogter til hele verden, kan de levere noget til en enhver smag. Ombord på MSC Cruises skibe er der ingen aldersbegrænsning på gæster, så her kan man roligt tage selv de mindste børn med ud at sejle.

Børn under 17 år rejser mere eller mindre gratis, hvis de bor i samme kahyt som to voksne.

Drømmer du om et billigt krydstogt med dine børn, så klik her.

Ligesom Costa Cruises har MSC også en forkærlighed for Italien og har speciale i krydstogter rundt i Middelhavet. Som en af de få rederier tilbyder de krydstogter til Sydafrika

MSC Cruises blev grundlagt i 1990 og startede ud med et enkelt skib. I dag er de et af verdens største krydstogtsrederier, og det er ikke uden grund. Det er resultatet af en simpel opskrift, der lyder på prisvenlighed, kvalitet og rummelighed.

Rejs med MSC Cruises, hvis du er på udkig efter: prisvenlighed, krydstogt med spædbørn, mange muligheder, krydstogt i Europa.

Prisniveau: $$

Norwegian Cruise Line

Dette norsk-amerikanske rederi bliver regnet som firstmovers inden for krydstogtbranchen. De har for nylig startet konceptet “Freestyle Cruising”, som går ud på, at der blandt andet ikke er faste spisetider, og at man må møde op i det tøj man vil. De fleste andre rederier har nemlig faste spisetider og særlige dress-codes til de enkelte restauranter.

Så hvis du bare vil slappe af og være helt casual, er Norwegian Cruise Line lige noget for dig. Noget andet som rederiet beror sig på, er at tilbyde krydstogter til enlige og singler, der rejser alene. Samtidig med det er rederiet også meget prisvenligt.

Norwegian Cruise Lines skibe er indrettet friskt og moderne med farver på væggene. For eksempel rummer skibene små biografer, hvor man sidder i sækkestole. Rederiets mere moderne koncept gør at du typisk vil finde et yngre publikum ombord.

Rederiet har sytten skibe og tilbyder krydstogter over hele verden, men er specialister i krydstogter til Hawaii.

Se deres krydstogter her.

Rejs med Norwegian Cruise Line hvis vil have: uformelle rammer, yngre gæster, krydstogt for singler, krydstogt til Hawaii.

Prisniveau: $$-$$$

Princess Cruises

Princess Cruises er kendt fra 70’er tv-serien Love Boat og tilbyder krydstogter, der rummer det hele, men ikke overlader noget til tilfældighederne. Her kan man både finde et prisvenligt krydstogt og en rejse i overdådig luksus.

Er du på udkig efter luksus til søs, så klik her.

Princess Cruises tilbyder krydstogter til det meste af verden, og har vundet prisen for “Bedste Sejlruter” i syv år i træk hos Cruise Critic. Hvis man drømmer om et krydstogt til Amerikas nordøstkyst og Alaska er Princess Cruises et rigtig godt valg. Her driver de deres egne hoteller og ekskursioner på land, og det giver mulighed for at opleve mere.   

Rederiet har både store og mellemstore skibe, men har mottoet, “big ship choice, small ship feel”, som går ud på, at man som passager skal have alle de muligheder et stort skib kan tilbyde samtidig med den intime følelse et mindre skib giver.

Rejs med Princess Cruises, hvis du er til: mange muligheder, et stærkt program, aktiviteter på land, krydstogt til Alaska.

Prisniveau: $$$-$$$$

Royal Caribbean

Hvis du drømmer om et krydstogt ombord på verdens største passagerskib skal du vælge Royal Caribbean. Deres “Symphony of the Seas” er verdens største og har plads til 5518 passagerer. Ombord er der 22 restauranter, 4 swimmingpools, en biograf med plads til 1400 personer og en stor park med 20.000 forskellige tropiske planter.

Symphony of the Seas. Find dit krydstogt med det fascinerende skib her

Ud over at sejle med det største skib, er Royal Caribbean også det bedst indtjenende krydstogtsrederi i verden. Og det er de ikke kommet sovende til. Rederiet anses for at være nyskabende for hvad et krydstogt kan tilbyde. Ombord på deres skibe kan man både finde klatrevægge, skøjtehaller og svævebaner.

Royal Caribbean er specialister i, ja Caribien, og er et godt valg for dig, der gerne ville have mulighed for alt og ikke løbe tør for aktiviteter til dig og din familie.

Drøm dig til Caribien og en masse andre steder her.

Rejs med Royal Caribbean, hvis du vil have: store skibe, mange aktiviteter, krydstogt til Caribien, nytænkning inden for krydstogt.

Prisniveau: $$-$$$

Afsluttende bemærkninger

Det var så ni gode bud på forskellige krydstogtsrederier. Der er noget for enhver smag, og vi håber du er blevet klogere. Krydstogt er en dejlig måde at rejse på, og man er sikker på aldrig at kede sig. Men man skal føle sig helt sikker på at man har valgt det rigtige rederi, skib og destination. Det er vi glade for at kunne hjælpe dig med.

Her på rejsesitet.dk går vi meget op i krydstogter og der kommer løbende nye artikler om emnet. Så klik dig ind og hold øje, hvis du vil vide mere om rejser til søs.

Hvis du har kommentarer eller gerne vil have en artikel om et emne, så er du altid velkommen til at skrive en mail til os på kontakt@rejsesitet.dk

Seneste artikler