Krydstogter fra København – afgange tæt på dig


Når man tænker på et krydstogt forestiller man sig måske små tropiske øer, eksotiske kulturer og fjerne kyster. Men det er ikke nødvendigt at rejse om på den anden side af kloden for at komme på et spændende krydstogt. Der er også en verden af skønne krydstogtsoplevelser med afgang fra København med god mulighed for at lære vores smukke nabolande at kende.

Man kan sejle ind i Østersøen og opleve de baltiske landes mysterier og den gamle stolte by Sankt Petersborg. Der er togter, der tager én op til de smukke og dybe norske fjorde langt mod nord og nordvest på til det smukke Island midt i Atlanterhavet.

Det er også en mulighed at tage på længere krydstogter ned langs nordkysten af Frankrig og  ned til Spanien og Portugals kyster for til sidst at slutte i det varme Middelhav. Hvis man virkelig vil på eventyr, er der også mulighed for at tage på den helt store rundtur, hvor man besøger Tyskland, England, Skotland ,Shetlandsøerne, Island og Norge. Et rigtigt Nordsøkryds!

Krydstogter og København

Danmarks hovedstad er en af de største krydstogthavne i Norden, og i de senere år har der hvert år været mellem 300 og 350 krydstogtskibe på besøg i København. Alene i 2018 stod 207.000 personer på et krydstogtskib i København og tog på eventyr.

De største krydstogtskibe har start fra Oceankaj, som ligger i Nordhavnen og er et nyt område som Københavns kommune har udbygget, specifikt til de største krydstogtsskibe. Der er også krydstogtskibe, som ligger til på Langeliniekaj, tættere på centrum af København.

Krydstogtskib ved Toldboden i København.

De mindste og mest eksklusive skibe lægger til ved Toldboden, klods op af Amalienborg og har udsigt til den lille havfrue.

Her på rejsesitet.dk vil vi gerne komme med 5 anbefalinger til krydstogter med afgang fra København. De kan alle noget forskelligt, når det kommer til destinationer, pris og skib.

Krydstogt rundt i Østersøen med Royal Caribbean

Her stiger man på Royal Caribbeans flotte skib, Voyager of the Seas om eftermiddagen. Her er der tale om et stort krydstogtskib med plads til 3258 passagerer, og det er spækket med underholdning. Det otte dage lange krydstogt har sit første stop i Stockholm og sejler derefter til Tallinn – Sankt Petersborg – Helsinki. Efter Helsinki er det retur til København.

I hver af byerne er der rig mulighed for at gå på opdagelse, da man har mellem otte og tretten timer i de gamle flotte byer. På turens første stop, Stockholm er det anbefalelsesværdigt at besøge Vasamuseet, hvor man kan se et skib, der var knap så heldigt.  

På dag fire ankommer man til Estlands hovedstad Tallinn, der engang var dansk fra 1219 til 1346 efter Valdemar Sejrs korstog. Det var her Dannebrog faldt ned fra himlen! Dagen efter sejler man til Rusland og besøger Sankt Petersborg. Her kan man se det smukke Vinterpalads og den farverige og meget russiske Opstandelseskirke.

Dag seks byder på et besøg i den finske hovedstad Helsinki. Slentr rundt i gaderne mens du tygger på finsk lakrids og besøg den underjordiske Tempelkirke. Træk noget frisk luft i Esplanadeparken, mens du lytter til Sibeliusmonumentet, der er bygget af orgelpiber og spiller, hvis vinden er rigtig.

Dele af Helsinki ligger ude på små, hyggelige øer.

På dag syv sætter Voyager of the Seas kursen tilbage mod København, hvor man ankommer dag otte. 

Om Voyager of the Seas

Rederiet Royal Caribbean er kendt for sine innovative skibe og Voyager of the Seas er ingen undtagelse. Ombord er der blandt andet en surfsimulator, hvor man kan lære at surfe på en rigtig bølge. Det er også muligt for børn at lege i skibets vandland, mens de større tager en tur på en af skibets klatrevægge.

 Det er værd at vide at skibets kahytter, der ligger indenbords og normalt ikke har udsigt, er udstyret med en virtuel af slagsen. Der er simpelthen installeret LED-skærme omkranset af gardiner, der så viser en smuk udsigt.

Hvis et krydstogt på Østersøen lyder som noget for dig, så book det her

Envejskrydstogt til Barcelona med Costa Cruises

Costa Diadema er et flot skib med plads til knap 5000 passagerer og tager dig med på et lækkert sensommerkrydstogt i september. Togtet, der tager ti dage, starter i København og besøger Kristiansand – Le Havre – Vigo – Cadiz – Barcelona. En spændende rejse, hvor man virkelig føler, at man flytter sig på kortet.

På dette krydstogt er der også rig mulighed for at gå på opdagelse i byerne, som Costa Diadema lægger til i. I gennemsnit har man mellem otte og elleve timer at udfolde sig i. Rutens første stop er Kristiansand i broderlandet Norge. Her ankommer man på dag to og kan rigtig fortabe sig i den hyggelige by og dens smukke omgivelser, som er den norske skærgård.

Derefter krydser man Nordsøen og sejler langs den franske nordkyst til man kommer til den pulserende havneby, Le Havre, på dag fire. Byen ligger ved Seinens udmunding. Her kan man få et ordentligt skud kultur på byens museum for moderne kunst, der ligger lige ned til vandet. 

På dag seks ankommer skibet til den spanske by Vigo, der ligger i landets nordvestlige hjørne lige over Portugal. Ligesom Le Havre er Vigo også en stor havneby, der ligger i meget smukke omgivelser. Man kan stoppe sig med tapas og rødvin i midtbyen eller tage en gåtur langs den vilde og dragende Atlanterhavskyst.

Når man vågner op på dag otte er man i den anden spanske by på ruten, Cadiz. Her er vi i det sydlige Spanien og i september kan der altså være op til 30 grader. Det spændende ved Cadiz er, at den ligger ude på en halvø ude i Atlanterhavet. Det giver vind i håret og en dejlig salt luft. Søg ly for vinden i den gamle barokkatedral, Cadizkatedralen. Hvis man ikke kan få nok af sol og vand, kan man også tage på dagstur til byens mange strande.

I Cadiz er der rig mulighed for at dase på stranden og bade i Atlanterhavet.

Dag ti byder på et besøg i den catalanske hovedstad Barcelona. Byen er mest kendt for sit fodboldhold, men kan en masse andet. Man besøge den særprægede og meget store kirke Sagrada Familia, som stadig står ufærdig og er et byggeri, der har været i gang siden midten af 1800-tallet.

Nu skulle man gerne have hjertet fuld af gode oplevelser og sætter kursen mod København i sædet på et fly.

Om Costa Diadema

Costa Diadema er et af Costa Cruises største skibe og er bygget med henblik på sjov, underholdning og afslapning på samme tid. De mindste gæster kan lege pirater i skibets legeland, der har sit eget dæk. Forældre kan slappe af i et lækkert spa-område. 

Når børnene er lagt i seng kan man nyde en kold Aperol Spritz i skibets bar af samme navn. I det hele taget er dette krydstogt er ideelt for dig med børn, da Costa Cruises tilbyder rigtig gode priser til små gæster. 

Book dit krydstogt til Barcelona her.

Krydstogt rundt i Nordeuropa med MSC Cruises

Det næste krydstogt, vi anbefaler, viser virkelig, at man ikke behøver at rejse langt væk for at få store oplevelser. Her tager man på et 8 dages eventyr til Tyskland og Norge, hvor man både får set by og fjord. 

Man sejler med MSC Cruises ombord på deres meget smukke skib MSC Musica, der har plads til 2550 gæster. På dette sommerkrydstogt i starten af august hedder ruten København – Warnemünde – Bergen – Flåm – Oslo – København.

Efter afgang fra København vågner man op tidligt om morgenen på dag to i den gamle tyske hansestad Warnemünde. Warnemünde er en forstad til den gamle tyske havneby Rostock og med 12 timer i land er der rig mulighed for at få en på opleveren. 

Efter en dag og nat på Nordsøen kigger man ud fra skibet på dag fire og kan se den hyggelige by Bergen. Byen, der er Norges andenstørste, byder på masser af charme og atmosfære. Her er det værd at tage Fløibanen, et lille tog, som bringer en på fjeldene, der omkranser byen. Byen har også et dejligt fiskemarked, men pas på du ikke gør din kahytmakker utilfreds.

Efter at have sejlet langt ind i Sognefjorden og videre ind i Aurlandsfjorden, vågner man op på dag fem i Flåm. Et smukt sted med et mærkeligt navn. Flåm byder på noget af det bedste natur Norge har at tilbyde. Fra den lille landsby, der er omgivet af høje fjelde, brusende vandfald og hyggelige dale, kan man tage på vandreture og få tårer i øjnene over skønheden.

Naturen omkring Flåm tager vejret fra en.

Efter to nætter i fjordene og på havet ankommer MSC Musica til Norges hovedstad Oslo tidligt om morgenen. Her kan man gå ud og spise frokost på restauranter i verdensklasse eller leje en cykel og gå på opdagelse i byen. Sent om eftermiddagen letter skibet anker og sætter kursen tilbage mod Danmark.

Om MSC Musica

MSC Musica er kendt for for sine smukke linjer, når det glider graciøst hen over vandet. Skibet danner et rigtig godt grundlag for et krydstogt, hvor man har de mindste med. Både aktiviteter og priser er meget børnevenlige. Skibet har sit eget teater og casino. 

MSC Musica

Det er også muligt at slå sig løs på skibets diskotek, og sove nattens skavanker ud ved topdækkets flotte poolområde dagen efter.

Lyder dette nordsøkrydstogt med smuk natur og storbyliv som noget for dig, så book det her.

Envejskrydstogt til Vesteuropa med Norwegian Cruise Line

Det næste er et lækkert envejskrydstogt i oktober måned med Norwegian Cruise Line. Skibet hedder Norwegian Getaway og  tager de knap 4000 passagerer med til flere stop i Vesteuropa. Ruten hedder København – Warnemünde – Amsterdam – Brugge – Le Havre – Belfast – Dublin – Southampton.

På dag to har man 15 timer i Warnemünde, som er en forstad til den livlige havneby Rostock. Her er det helt sikker muligt og tage ind, gå en tur i det forhåbentligt smukke efterårsvejr og opleve de gamle havnekvarterer og smukke kirker.

Amsterdam sætter rammen for dag fire og her har man 10 timer i land. Eller er man nu også det? Store dele af den smukke og vibrerende storby befinder sig op til 7 meter under havets overflade, men er beskyttet af høje diger. Gå en tur langs kanalerne og de sjove huse, besøg en af byens mange coffeeshops og sug alt til dig.

Nyd den afslappende stemning langs kanalerne i Amsterdam.

På dag fem lægger Norwegian Getaway til ved Zeebrugge, som er havneindløbet til den meget gamle og charmerende by Brugge. Ni timer i land giver rig mulighed for at gå på opdagelse i brostensbelagte gader og fornemme byens historie. Tag en pause, drik noget belgisk øl og spise nogle moules frites. Eet smakelijk!

Efter en tur gennem den Engelske Kanal ankommer man på dag seks til Le Havre i Frankrig, der er den største by i Normandiet. Efter at have sagt merci og au revoir til Frankrig sejler man i  to nætter og ankommer til Belfast i Nordirland på dag otte. 

Efter at have oplevet byen med den turbulente historie sejler man sydpå til Dublin i Irland på dag ni. Her kan man rigtig hygge sig på en traditionel pub med en kold Guinness, mens man lytter til livemusik. Hvis man er til det lidt mere kulturelle er Irlands ældste universitet, Trinity College, klart et besøg værd. Det blev grundlagt i 1592.

Efter to nætter, hvor Norwegian Getaway runder det sydvestlige England, ankommer man tidligt om morgenen til Southampton, hvorfra man flyver hjem til Danmark.

Om Norwegian Getaway

Norwegian Getaway er et stort skib bygget til dig, der er på på udkig efter underholdning. Skibet har over 28 forskellige restauranter, et dusin barer og et teater, der minder om Broadway. Dette krydstogt er også godt for dig, som ønsker en mere uformel stemning. Med Norwegian Cruise Lines koncept, Freestyle Cruising, er der ingen faste spisetider og dress code. 

Dette krydstogt er specielt godt for par eller singler, der vil på eventyr. Lyder alt dette som noget for dig, så book rejsen her.

Luksuskrydstogt rundt i Østersøen med Azamara

Azamara Quest er krydstogtskib for den kræsne og i juli måned tager dette smukke skib sine passagerer rundt på et togt i Østersøen, hvor både besøger Tyskland, Polen, Sverige, Finland, Estland og Rusland.

Det specielle ved dette krydstogt er ikke kun luksussen ombord Azamara Quest. Ved flere af destinationerne overnatter skibet og dets gæster i byen. Det giver en øget mulighed for rigtig at udforske stederne. 

Første stop efter afgang fra København er den tyske havneby Warnemünde, der forstad til Rostock. Efter to nætter på havet ankommer Azamara Quest til Gdynia i Polen på dag tre. Her har man så to nætter, så man rigtig kan få en på opleveren. Gdynia fungerer som en naboby til Gdansk og området omkring bliver kaldt den polske rivera. Her er der rig mulighed for at tage på stranden, få smukke naturoplevelser eller tage ind til Gdansk og få et skud kultur og storbyliv.

På dag fem er Azamara Quest sejlet til Visby på Gotland, der er en af svenskernes foretrukne feriesteder. Visby emmer af historie, da den er en rigtig middelalderby. Her kan man rigtig komme tilbage i de gamle dage. Man har 10,5 time i Visby, så det er er også muligt at tage på dagstur ud på den smukke ø. 

Helsinki er næste stop på dette luksuskrydstogt og her tilbringer man en nat for derefter at sejle videre til Sankt Petersborg i Rusland. Her tager skibet sit længste stop, for i den russiske kulturhovedstad tilbringer man to nætter. Det giver rig mulighed for virkelig at drage ud og opleve den vibrerende storby.

Når man har vinket farvel til Sankt Petersborg sejler skibet videre til Tallinn i Estland, hvor man har ni timer. Dernæst vil du komme til at krydse Østersøen og ind i den stockholmske skærgård, hvor Sveriges hovedstad ligger stolt og flot på de gamle klipper. Her har man en overnatning før det er hjem til København ombord på et fly.

Om Azamara Quest

Azamara Quest er det mindste skib blandt vores anbefalinger med plads til 686 passagerer. Det gør så også at der kan skrues gevaldigt op for serviceniveauet og intimiteten ombord på skibet. Maden ombord bliver regnet for verdensklasse.

Da der ikke er aktivitetstilbud til børn ombord på Azamaras skibe kan man også regne med at der ikke er mange børnefamilier om bord.

Har du lyst til luksus og forkælelse til dig og din kære, så book dit krydstogt ombord på Azamara Quest her.

Afsluttende bemærkninger

Det var de anbefalinger vi havde til krydstogter med afgang fra København. Det er fantastisk at man ikke behøver at rejse langt for at stige på et krydstogtskib og komme ud i verden.

Vi har prøvet at finde krydstogter i forskellige prislejer og samtidig finde krydstogter, hvor du får set mest muligt af vores smukke nabolande. Vi håber at du har fundet dit næste krydstogt og allerede nu vil booke plads ombord.

Hvis du gerne vil vide mere omkring krydstogter, så hold øje med vores hjemmeside, hvor der løbende vil komme nye artikler om forskellige krydstogter og destinationer.

Hvis du har kommentarer eller gerne vil have en artikel om et emne, så kan du altid skrive en mail til os på kontakt@rejsesitet.dk.

Seneste artikler