Krydstogter til det billedskønne Caribien


Vi kender alle sammen de billeder af en hængekøje der hænger mellem to palmer på en strand med en fantastisk udsigt og vi drømmer os væk til varme himmelstrøg. Sandheden er, at langt de fleste af disse smukke strande ligger i Caribien og nu behøves du ikke længere drømme dig derhen.

Du kan nemlig tage på mange gode krydstogter, som sejler rundt i det dejlig varme og smukke Caribien. Men vidste du, at noget af Caribien engang var dansk territorie? Caribien er et område i det Caribiske Hav, hvor nogle af øerne hedder De Vestindiske Øer og tidligere De Danskvestindiske Øer. Det er blandt andet her at den legendariske julekalender Nissernes Ø er optaget og danskerne for første gang kunne se i deres tv i december 2003.

De Vestindiske Øer består af 25 små territorier der indebærer uafhængige stater og områder. Du undrer dig måske over, hvorfor territorierne hedder noget med Indien, når Indien ligger på den anden side af jorden. Navnet stammer fra 1400-tallet, hvor Christoffer Columbus sejlede mod vest og stødte på øerne og opdagede Syd- og Nordamerika. Her troede han fejlagtigt, at han var nået til Indien, men han havde i virkeligheden opdaget to helt nye kontinenter.

Caribien tilhører Nordamerika og andre stater i Caribien er Bahamas, de Små Antiller og de Store Antiller. Sammenlagt bor der hele 44 millioner mennesker i disse stater og er derfor mange gange større end Danmarks befolkning, selvom vi tager Færøerne og Grønland med.

Hvis du godt kunne tænke dig sol, varme og fantastiske udsigter, så er krydstogter til Caribien det helt rigtige valg. Du kan både nyde de mange flotte solbeskinnede strande og samtidig bo på et fantastisk skib som komplimenterer dine oplevelser på land helt perfekt.

Vi anbefaler nogle forskellige krydstogter til Caribien, hvor vi prøver at ramme så bredt som muligt. Nogle er lidt kortere rejser, hvor andre er over en uge lange. Vi har også prøvet at anbefale forskellige selskaber, da de hver især har noget unikt at tilbyde.

4 dages krydstogt i Caribien ombord på Celebrity Summit

Vi starter vores anbefalinger med et lidt kortere krydstogt ombord på Celebrity Summit, der er en del af flåden hos Celebrity Cruises. Rederiet sejler over hele verden og tilbyder krydstogter i verdensklasse. Vi har tidligere skrevet en artikel om rederiet som helhed og hvad de står for. Du finder artiklen ved at trykke lige her.

Vi starter dette krydstogt med at sige lidt om skibet. Celebrity Summit har hele 11 dæk og plads til 2000 passagerer, der skal overnatte i de 975 kahytter ombord. Skibet er fra 2001, men er i 2019 blevet gennemrenoveret, så alt står knivskarpt til deres passagerer. Ombord finder du det nye og revolutionerende The Retreat®, som giver dig eksklusive oplevelser på blandt andet The Retreat® soldækket eller i The Retreat® lounge.

Du skal heller ikke bekymre dig om din nattesøvn, da Celebrity Summit har fået installeret eXhale® senge med de bedste madrasser fra Cashmere℠. Det sikrer dig, at du hver aften går i seng i luksus og vågner op frisk og veludhvilet til en ny spændende dag.

Hvis du gerne vil have en større rundtur ombord, så se denne video, som guider dig rundt på skibet.

 Krydstogtet tager sin begyndelse i Miami i staten Florida, USA. Ruten som skibet sejler, hedder Miami – Key West – Nassau – Miami, så du både starter og slutter samme sted. Vi anbefaler at du ankommer til den amerikanske storby et par dage i forvejen, for Miami har rigtig meget at tilbyde, som deres mange etniske restauranter.

Du burde også tage på en rundtur i byen, hvor du både kan tage et par timer på den populære Miami Beach og samtidig nyde den farverige deco-arkitektur, som er et af byens særlig kendetegn. Hvis du går op i kunst, har Miami også flere museer, hvor Vizcaya Museum helt klart vil give dig en oplevelse ud over det sædvanlige.

Hvis du går mere op i sport, er der også det amerikanske fodboldhold Miami Dolphins, der spiller deres hjemmekampe på det store Hard Rock Stadium, hvor der er plads til 75.000 tilskuere og har været vært for Super Bowl hele seks gange – seneste gang i 2020.

Krydstogtet er normalt i april måned, så du har en god varme omkring de 27 grader. Når du går ombord på Celebrity Summit på dag 1, så letter i anker om eftermiddagen og sejler mod syd til Key West, som du ankommer til om morgenen på dag 2.

Key West er det sydligste punkt på fastlands-USA, men det skulle man ikke tro, når man kigger på et kort. Men der er simpelthen mange små øer, som går hele vejen fra det sydlige Florida og hele vejen ned til Key West, hvor de er sat sammen af broer.

Dog er Key West så langt nede, at du allerede får den caribiske stemning, når du går i land i byen. Du har 8,5 time på land, hvor du kan opleve en masse. Vores største anbefaling er under vandet, hvor du finder Florida Reef. Det er verdens tredjestørste koralrev, hvor du kan snorkle og måske se delfiner og havskildpadder.

Andre ting at opleve i Key West er Hemingway House, hvor navnet giver sig selv. Det var her, at den verdenskendte forfatter Ernest Hemingway boede i 1930’erne. Du kan også se Southernmost Point, der er en bøje som symboliserer det sydligste punkt for fastlands-USA.

Når du igen er ombord på Celebrity Summit, så går turen mod Nassau på Bahamas. Her ankommer du på dag 3 og har 7 timer i land. Nassau ligger på øen New Providence og er hovedstaden i øgruppen med 250.000 indbyggere til følge.

Byen blev oprindeligt grundlagt af englænderne og blev kaldt Charles Town, men blev omdøbt til Nassau i 1695, der er et mere lokalt navn. Et sted du skal opleve, er Blue Lagoon Island, hvor du netop kan se disse postkortagtige udsigter med palmer og hængekøjer. Her er der også mulighed for at snorkle og se et koralrev i levende live.

Der er også mulighed for at svømme med de legesyge delfiner, hvis du ikke kan få nok af vandet. Hvis du derimod gerne vil have det tørt under fødderne, så kan du sagtens få en på opleveren inde i byen. Du kan blandt andet se et lille kunstmuseum, men mere specielt har Nassau også et piratmuseum, hvor du kan få be- og afkræftet myterne om pirater. British Colonial Hotel er også et besøg værd, hvis du er tosset med James Bond. Hotellet har nemlig medvirket i hele to James Bond film.

Når du går ombord på skibet, er det for sidste gang på dette krydstogt, da vi igen skal nordpå og tilbage til Miami, hvor du ankommer om morgenen på dag 4. Det er et relativt kort krydstogt, men du kommer ikke til at kede dig et sekund, for der er så meget at kunne se.

Hvis dette krydstogt lyder som det næste for dig, så book din plads ombord lige her.

8 dage i Caribien ombord på Nieuw Statendam

Dette krydstogt er det længste vi anbefaler i Caribien og tager otte dage. Men vi lover dig, at du vil komme til at opleve så meget på denne tur, at du ikke behøver mere end de otte dage. Ruten dette krydstogt sejler hedder Fort Lauderdale – Half moon Cay – Oranjestad – Willemstad – Fort Lauderdale og foregår i december måned.

Men du skal ikke frygte for snevejr eller andet, som man kan opleve i Danmark i december. Den normale dagtemperatur i Fort Lauderdale er nemlig omkring de 24 grader og minder derfor mere om en dansk sommer end vinter.

Inden du går ombord på Nieuw Statendam, så anbefaler vi, at du får besøgt stranden i byen, hvor du både kan nyde det dejlige vejr, men også få et måltid på en af de mange cafeer og restauranter langs strandkanten.

Hvis du er glad for shopping, så er Las Olas Boulevard også et besøg værd, hvor gaden specielt om aftenen er smuk, da den bliver lyst op og altid har en god sommerstemning. En sidste ting som du kan opleve inden du tager på krydstogtet, er Everglades Holiday Park, hvor du kan se alligatorer i levende live helt tæt på.

Du går ombord på Nieuw Statendam om eftermiddagen på dag 1 og sejler mod Bahamas, hvor du står op til Half Moon Cay på dag 2. Her har du syv timer i land på øen, som rederiet Holland American Line ejer. Det er også dem som står bag dette skib. Hvis du har lyst til at vide mere om krydstogtrederiet, så har vi på Rejsesitet skrevet en artikel om dem, hvor vi fremhæver hvad der gør dette rederi helt unikt. Du finder artiklen lige her. .

Der er ikke nogen specielle seværdigheder at se på denne ø, men du kan til gengæld slappe fuldstændig af og komme i den rigtige caribiske stemning. Du kan blandt andet prøve en ridetur langs strandkanten eller prøve en tur i en havkajak. Ellers kan du nyde den flotte natur, som du kun finder i Caribien.

På dag 3 er du udelukkende på havet, hvor du kan nyde de mange faciliteter ombord. Nieuw Statendam har plads til 1650 gæster ombord og er et moderne krydstogtskib med alt hvad hjertet begærer. Du har mange aktiviteter at vælge imellem, hvor du blandt andet kan være med til at lave din egen vin – direkte ombord på båden. Der er også livemusik inspireret af Rolling Stones i Rolling Stone Rock Room eller hvis du er mere til klassisk musik, kan det nydes ved Lincoln Center Scenen.

Du kan også spise dig mæt i mad fra flere forskellige restauranter, hvor menuerne er vidt forskellige. Der er alt fra The Dining Room til Pinnacle Grill, som er det ultimative steakhouse. Så der er rigeligt at tage sig til, når skibet ikke er i land.

På dag 4 ankommer vi til de Hollandske Antiller, hvor vi lægger til i Oranjestad, der er hovedstaden på øen Aruba. Som navnet antyder er Antillerne en gammel hollandsk koloni, hvorfor man også kan opleve den smukke gamle hollandske arkitektur overalt på øen.

Vores største anbefaling på Aruba er øens ældste bygningsværk Fort Zoutman, der i dag er et museum, hvor tårnet Willem III står ved den vestlige indgang. Ellers skal du bare opleve kulturen på øen, hvor dans, musik og mad er i højsædet.

På dag 5 rejser vi til naboøen Curaçao og byen Willemstad. Faktisk var de Hollandske Antiller en del af det hollandske kongedømme indtil 2010, så det er ikke længe siden, at de er blevet selvstændige. Ting du skal se, er Kura Hulanda museet, der fortæller den barske men sandfærdige fortælling om slavehandlen, der har foregået her.

Når du går ombord på Nieuw Statendam, er det for sidste gang på dette krydstogt, da dag 6 og 7 foregår på havet og vi er på vej tilbage til Florida og Fort Lauderdale. Her ankommer vi om morgenen på dag 8 og du er mæt af oplevelser for det næste lange stykke tid.

Vil du se Caribien og samtidig opleve den lokale kultur og historie, så er dette krydstogt perfekt til dig. Du kan allerede nu booke din plads ombord på skibet lige her.

4 dages krydstogt til smukke Bahamas ombord på MSC Divina

Vores sidste anbefaling er en 4-dages krydstogt, som tager dig til smukke Bahamas ombord på MSC Divina, der er en del af flåden hos MSC Cruises. Hvis du vil vide mere om hvad der gør dette rederi unikt, kan du læse meget mere i vores artikel om MSC Cruises. Du finder artiklen lige her.

Krydstogtet starter ud i Port Canaveral i Orlando, der er en af verdens travleste havne for krydstogter. Byen hedder Cape Canaveral og er verdenskendt for at huse John F. Kennedy Space Center, hvor alle de amerikanske rumraketter bliver affyret fra.

Derfor kan du godt sætte en dag af inden krydstogtet begynder, for hvis du er vild med rumfart, så kan du sagtens få en hel dag til at gå i byen, hvor det meste handler om USA’s rumfart. Vi anbefaler en tur til Kennedy Space Center Visitor Complex, hvor du kan se rumkapsler, rumskibe og alt andet som USA har brugt i deres rumfartshistorie.

Hvis du er mere til afslapning på stranden, så tager det 30 minutter at køre til Cocoa Beach, hvor du finder en fabelagtig strand. Hvis du har børn med, så kunne en tur til Orlando måske friste. Her kan du nemlig besøge SeaWorld Orlando, Universal Studio Orlando og Disney World.

Krydstogtets rejse hedder Port Canaveral (Orlando) – Nassau – Ocean Cay – Port Canaveral (Orlando) og du træder ombord på MSC Divina sent på eftermiddagen på dag 1. Du bruger natten på at sejle til Bahamas, for på dag 2 rammer du Nassau på øen New Providence. Vi har allerede beskrevet hvad du kan opleve i Nassau længere oppe i artiklen, så det vil vi ikke gøre igen. Du har syv timer i Nassau til at opleve alle de spændende ting, der er at se her.

På dag 3 tager vi til Ocean Cay på Bahamas, som mest af alt er kendt for deres turkisblå vand og kridhvide strande. Øen er ejet af MSC Cruises og derfor er det kun passagerer ombord på deres skibe som må lægge til her. Heldigvis er MSC Divina en del af deres flåde, for øen er rigtig smuk og en oplevelse værd. Du har hele 11 timer på land her.

Området Ocean Cay ligger i er et meget delikat økosystem, så for at bevare det, så har MSC Cruises valgt at undgå de traditionelle motordrevne vandforlystelser. Du kan i stedet sejle i kajak eller prøve stand up paddle. Hvis du vil se nærmere på økosystemet, så kan du også snorkle og se det maritime liv helt tæt på.

Hvis du er helt vild med vand, så er det også muligt at tage med en dykkerinstruktør og dykke med ilt. Så kan du nå meget længere ned og få den helt store naturoplevelse.

Ellers er der en lækker spa på det nordligste punkt af øen, hvor der igen er fokus på økosystemet og derfor kun bliver brugt naturlige produkter. Hvis du har børn eller barnlige sjæle med, så er der også mange sjove ting at lave i Seakers Family Cove, der er en lavvandet lagune med en smuk strand. Her kan du også få en lækker omgang mad i deres kantine, som serverer ægte amerikanske klassikere.

Når du træder ombord på MSC Divina, er det for sidste gang på dette krydstogt, da turen igen går mod Port Canaveral, som du ankommer til om morgenen på dag 4. Hvis denne korte, men flotte tur lyder som noget for dig og din familie, så kan I booke plads ombord allerede i dag. Du finder dit næste krydstogt ombord på MSC Divina lige her.

Afsluttende bemærkninger

Det var hvad vi havde valgt at anbefale af krydstogter i Caribien. Det er et utrolig smukt område, hvor du virkelig kan nyde udsigten. Vi har valgt krydstogter med forskellige rederier, da de forskellige har deres egne private øer og derfor er krydstogterne heller aldrig ens.

Vi har valgt krydstogter der både er gode for familier, par og singler, så der er intet der stopper dig i at opleve det fantastiske Caribien ombord på et krydstogtskib.

Vi håber du har nydt artiklen og beskrivelserne. Vi håber selvfølgelig også, at vi har vakt din interesse i Caribien som krydstogtdestination og at du vil overveje de krydstogtrejser vi her har anbefalet.

Hvis du gerne vil vide mere omkring krydstogter, så hold øje med vores hjemmeside, hvor der løbende vil komme nye artikler om forskellige krydstogter og destinationer.

Og husk, hvis du har nogle gode forslag til artikler, så skriv til os på kontakt@rejsesitet.dk.

Seneste artikler