Krydstogt til Aarhus – Hvad er mine muligheder?


Når vi snakker om krydstogter der kommer forbi Danmark, så tænker vi typisk på Langelinie i København, men Aarhus vil også gerne være med. Derfor har Aarhus gjort meget for ater der de sidste år begyndt at lægge mange krydstogtskibe til i Aarhus Havn. I 2017, 2018 og 2019 var der omkring 80.000 passagerer hvert år som var forbi Aarhus fra krydstogtskibe og det er en udvikling der kun går fremad.

Vi kan også tydeligt se den positive udvikling, hvis vi kigger på de historiske data fra Aarhus Havn. For blot 3 år tidligere i 2014 var der ”kun” 25.000 passagerer der kom forbi Aarhus fra krydstogtskibe.

Anløb i Aarhus

I Aarhus anløber der store krydstogtskibe fra hele verden. Skibene lægger typisk til kaj fra marts til september, da vejret er bedst i disse måneder i Danmark og bølgerne ikke går for højt. Hvis der er mange bølger, kan det nemlig være meget svært for et kæmpe skib at lægge til kaj.

At skibene kommer langvejs fra, kan man også se på nationaliteterne, der er ombord på skibene. I sæsonen 2018 var der hele 112 forskellige nationaliteter, der besøgte Aarhus fra krydstogter ud af verdens 195 lande.

I sæsonen 2020 var der planlagt hele 42 krydstogtskibe, som skulle lægge til kaj i Aarhus fra marts til september. Alle sejladser blev dog aflyst på grund af coronapandemien, som du kan læse mere om i vores artikel om krydstogter og corona. Du finder artiklen nedenfor:

Alt tyder på, at Aarhus vil fortsætte sin udvikling som turistattraktion for krydstogter, så der bliver rig mulighed for både at se krydstogtskibene lægge til, men også for at tage ud på krydstogt fra Aarhus Havn.

Hos MyCruise er det i øjeblikket desværre ikke mulighed for at starte dit krydstogt i Aarhus, men der er derimod hele 14 forskellige krydstogter du kan tage på hos MyCruise, hvor du kommer forbi Aarhus.

Krydstogter med stop i Aarhus

Vi vil nu tage dig igennem de forskellige krydstogter og hvornår på året de anløber Aarhus.

Costa Fortuna 1

Det første krydstogt der løber igennem Aarhus, er Costa Fortuna. Skibet starter sin sejlads i Tarragona i det smukke østlige Spanien. Det er en meget smuk og gammel by, hvor alle historieinteresserede gerne vil være et par dage før afrejse med Costa Fortuna.

Ruten som Costa Fortuna tager, hedder Tarragona – Lissabon – Vigo – Le Havre – Zeebrügge (Brugge) – Amsterdam – Aarhus – Stockholm. Krydstogtet sejler således nedenom den iberiske halvø og op langs Europas vestkyst, hvor du kommer til at opleve Spanien, Portugal, Frankrig, Belgien, Holland, Danmark og Sverige.

Det er altså en tur, hvor du starter i det varme syd og bevæger dig langsomt men sikkert nord på. Hele rejsen tager 13 dage, hvor kun 4 af dagene er uden stop ved en havn. Turen er planlagt sådan, at man har mellem seks og 12 timer til at opleve havnebyerne, når man lægger til kaj.

Krydstogtet er normalt i maj eller juni måned og der vil derfor være et dejligt klima på hele turen, hvor der vil være mellem 15 og 25 grader.

Hvis du vil læse mere om krydstogtet og bestille din egen tur, så kan du komme videre til MyCruise ved at trykke her.

Costa Fortuna 2

Næste tur vi vil anbefale, er igen med Costa Fortuna. Det er næsten også samme rute, hvor der bare er tilføjet en dag ekstra og man starter i den franske havneby Marseille, der ligger ud til Middelhavet. Herfra tager skibet til Tarragona i Spanien, hvor du vil have syv timer i land.

Denne tur hedder Marseille – Tarragona – Lissabon – Vigo – Le Havre – Zeebrügge (Brugge) – Amsterdam – Aarhus – Stockholm og finder typisk sted i maj og juni. Det er samme tur som ved Costa Fortuna 1, men her er der bare tilføjet en ekstra dag og by.

Hvis du gerne vil have Marseille med på din rejse, så kan du booke dit ophold hos MyCruise lige her.

Costa Fortuna 3

Sidste tur med Costa Fortuna er den helt store tur. Her er nemlig tilføjet endnu en by. Vi starter nemlig i den smukke italienske by Savona, der ligger tæt på Milano. Savona er mest kendt for deres havn, hvor selveste Christopher Columbus havde sit hjemsted.

Når du starter din rejse i Savona, så sejler du til Marseille, hvor du er i land i otte timer inden skibet sejler videre. Den helt store tur er på 15 dage og ruten hedder Savona – Marseille – Tarragona – Lissabon – Vigo – Le Havre – Zeebrügge (Brugge) – Amsterdam – Aarhus – Stockholm.

Hvis du vil have det hele med ombord på Costa Fortuna, så er denne udgave det rigtige valg. Du booker din plads om bord hos MyCruise lige her.

Regal Princess

Næste krydstogt som vi her på Rejsesitet gerne vil anbefale starter i England med Regal Princess. Her er der tale om det nordisk krydstogt, hvor man kommer til lande som Norge og Danmark. Turen hedder nemlig Southampton – Kristiansand – Århus – København – Skagen – Oslo – Southampton. Det specielle ved denne tur er, at man både starter og slutter i Southampton i England.

Turen tager 9 dage og kun 2 dage er udelukkende til søs. Når man er i land, så har man god tid til at opleve byerne. Man har nemlig helt op til 14 timer i land. Det er nemlig så lang tid man har at opleve København i. I Kristiansand og i Oslo i Norge er man ”kun” i land i 9 timer, men det er også god lang tid til at opleve den norske hovedstad og smukke Kristiansand.

Hvis denne nordiske tur lyder som noget for dig, så kan du booke dit næste krydstogt hos MyCruise lige her. Turen finder normalt sted i juni måned.

Anthem of the Seas

Southampton har en stor havn og er startstedet for mange krydstogter. Det er også her vores næste krydstogt starter og slutter. Turen hedder Southampton – Oslo – København – Århus – Rotterdam – Le Havre – Southampton og tager 9 dage. Skibet lægger til kaj i England, Norge, Danmark, Holland og Frankrig, hvor man har mellem 7,5 og 10 timer i land i de forskellige havne.

Skibet hedder Anthem of the Seas og er et 4-stjernet skib og er kendt for at have prisbelønnet underholdning om bord. Rederiet Royal Caribbean ejer skibet og rederiet er kendt for at lave nyskabende og innovative skibe.

Hvis denne lille rundtur i det nordlige Europa lyder som noget for dig, så kan du læse mere og booke turen hos MyCruise lige her. Turen finder normalt sted i august måned.

Nieuw Statendam

Vores sidste anbefaling der har anløb i Aarhus er et langt krydstogt på hele 22 dage. Vi starter og slutter i Amsterdam ombord på Nieuw Statendam fra det hollandske rederi Holland America Line. Igen har vi at gøre med et 4-stjernet skib, som er i den mere klassiske stil og har høj kvalitet hele vejen rundt.

Turen er lang og besøger hele 8 lande. Turen hedder nemlig Amsterdam – Eidfjord – Molde – Geiranger – Bergen – Amsterdam – Aarhus – Warnemünde – Tallinn – Sankt Petersborg – Helsinki – Stockholm – Kiel – København – Amsterdam.

Derfor kommer skibet til at besøge Holland, Norge, Danmark (Aarhus), Tyskland, Estland, Rusland, Finland og Sverige. Man har god tid til at få set sig omkring når man er i land, for der er landgang mellem otte og 18 timer.

Så hvis du gerne vil opleve den ultimative tur, der kommer forbi Aarhus, så er krydstogtet ombord på Nieuw Statendam lige noget for dig. Du kan booke tid hos MyCruise ved at klikke lige her. Turen finder normalt sted i maj måned.

Hvordan bliver du taget imod, når du kommer til Aarhus?

VisitAarhus gør alt for at fremme turisme i byen, så derfor har de arrangeret, at der er masser af underholdning til turisterne fra krydstogterne. Et hav af frivillige hjælper gæsterne rundt i Aarhus og deres passion fra byen skinner igennem.

Når skibene lægger til Aarhus Havn, så er mange af passagerne allerede selv planlagt hvad de vil. Blandt de mest populære ting er, at besøge vikingemuseet, Moesgaard Museum, ARoS og Den Gamle By. For at nå rundt til alle tingene, så er Hop On Hop Off bussen det foretrukne valg.

For at få mest ud af tiden i Aarhus, så har de fleste passagerer i forvejen bestilt guidede ture, til det de allerhelst vil se. Og her går det også ud over Aarhus’ bygrænse, da nogle gæster gerne vil se andre smukke byer som Ebeltoft eller Silkeborg.

Når passagererne går i land, så mødes de af en garde der spiller musik. Ved havnen er der også linet busser op og repræsentanter fra de store turistattraktioner såsom Den Gamle By, Moesgaard Museum og ARoS. Hvis gæsterne selv får bevæget sig op i byen, så har både Magasin og Salling specielt gode tilbud til krydstogtgæster.

VisitAarhus har lavet denne flotte video, som viser gæsterne, hvad de kan forvente, når du ankommer til Aarhus med skib.

Afsluttende bemærkninger

Det var lidt om hvad du kan forvente, når man er på krydstogt og lægger til kaj i Aarhus. Som sagt er der desværre ikke nogen krydstogter der starter i Aarhus, men med den flotte udvikling Aarhus Havn har haft med krydstogtskibe igennem mange år, så er det ikke utænkeligt, at der engang i fremtiden vil være start på et krydstogt i Aarhus.

Hvis du er nysgerrig på flere rejsetips omkring krydstogter, så hold øje med vores hjemmeside, hvor der løbende vil komme nye artikler om forskellige krydstogter og destinationer.

Hvis du har kommentarer eller gerne vil have en artikel om et emne, så kan du altid skrive en mail til os på kontakt@rejsesitet.dk.

Seneste artikler