Holland America Line – Krydstogter der kan noget særligt


Krydstogter er en fantastisk måde at rejse på. At bo på et stort skib, fyldt med muligheder og luksus, der sejler ind i en ny havn hver morgen, kan kun give gode og mindeværdige oplevelser.

Men det kan være svært at vælge hvilket krydstogtrederi, der skal stå for ens rejse. De kan alle noget forskelligt, men hvad. Det vil vi her på rejsesitet.dk gerne hjælpe dig, kære læser, med at at blive klogere på. I denne artikel tager vi et kig på Holland America Line, der er et godt valg for modne mennesker, der vil have et luksuskrydstogt til spændende destinationer.

Om rederiet

Holland America Line er et af verdens ældste krydstogtrederier med rødder i Holland. Dets historie går helt tilbage til 1873, hvor rederiet startede med at fragte europæiske immigranter og gods til USA. I 1895 tog rederiet passagerer med på dets første krydstogt, og har frem til dagen i dag brugt tiden på at finpudse deres produkt. Og det kan mærkes.

Holland America Line er kendt for deres luksuriøse, mellemstore krydstogtskibe, hvor der er god plads til den enkelte passager og deres veltilrettelagte krydstogter med spændende destinationer. Rederiets skibe kan tage dig med til spændende steder som Caribien, Alaska, Mexico, Sydafrika, Panamakanalen, Australien, New Zealand og Asien. Rederiet tilbyder også krydstogter til Sydpolen.

Holland America Lines skib, Nieuw Statendam

Det er som regel et mere modent publikum, der vælger at tage på krydstogt med Holland America Lines flåde på ti skibe. Men børn ned til tre år er mere end velkomne og skibene har masser af tilrettelagte aktiviteter for børn i alle aldre.

Faciliteter

Holland America Line hører til oppe i krydstogtverdens premiumsegment, og det er der flere grunde til. Først og fremmest er rederiets skibe mindre end de store mainstreamrederiers, og det er med til at sikre en mere intim og personlig krydstogtoplevelse for deres passagerer. Selvom skibene er mindre er rederiets kahytter større og mere rummelige end hos andre rederier.

Serviceniveauet ombord er også højt. Personalet, der hovedsageligt kommer fra Asien har alle taget en intensiv og hård uddannelse på rederiets skoler. De ansatte er derfor kendt for at være dygtige, venlige og intime. Det er ikke unormalt at stewarden, der har ansvaret for ens kahyt kan ens navn på dag to. 

Maden ombord på Holland America Lines skibe er også berømt. Rederiet har en chefkok, Rudi Sodamin, og sammen med et kulinarisk udvalg, bestående af kendte kokke, står de for at sikre at gæsterne ombord får gastronomi i høj klasse. Alle kokke ombord er med i den anerkendte mad -og vinsammenslutning Confrerie de la Chaine de Rotisseurs.

Holland America Line har en masse traditionelle krydstogtaktiviteter ombord. Dansegulve, poolområder, barer og restauranter. Men de har også aktiviteter, der er lidt mere unikke. Man kan blandt andet deltage i madlavningskurser, læse bøger og debattere i bogklubber. De har også et såkaldt Exploration Center, hvor man kan studere, lære og lægge planer for skibets næste destination.

For de helt små og større børn er der også rig mulighed for at blive underholdt. Højtlæsning, sportsturneringer, gamingarrangementer og dansefester for blot at nævne få.

Alle disse ting har været med til at sikre, at Holland America Line har en trofast skare af gæster, der rejser med dem år efter år. Skal det være dig?

Udvalgte krydstogter

Holland America Line tilbyder krydstogter, der sejler over hele verden. Se dem her. Her på rejsesitet har vi udvalgt tre forskellige krydstogter, som varierer i pris, længde og rejsedestination. Det første er et fem nætters krydstogt på det store Stillehav op langs USA’s vestkyst. Det andet er et ni nætters krydstogt langs Mexicos smukke vestkyst. Og det sidste er et fjorten nætters togt rundt i Indonesiens eksotiske farvande. 

Fem nætters krydstogt langs USA’s vestkyst ombord på Zuiderdam

Dette forårskrydstogt starter i den moderne by San Diego i det sydlige Californien og herefter går sejladsen mod universitetsbyen Santa Barbara med sine 90.000 indbyggere. Her kan man forelske sig i byens lange sandstrande eller gå en tur i skyggen af palmetræer og kigge på historiske bygninger. For enden af byens lange mole står lokale og fisker med kraftige stænger. Måske er du heldig at se en rokke blive hevet i land.

Efter Santa Barbara sejler Zuiderdam nordpå mod Victoria i British Columbia, Canada. På vejen derop kommer man forbi hele Californiens kyststrækning, som er noget af det smukkeste i hele USA. Specielt er området Big Sur, der strækker sig fra Cambria til Monterrey, helt betagende, specielt fra søsiden. 

Big Sur i Californien

Når man har vugget på Stillehavet i to nætter og fået salt i havet ankommer man til Victoria, der hovedstaden i den canadiske provins British Columbia. Byen har 80.000 indbyggere og er en af de ældste byer i området. Man kan blive klogere på byens mange museer, heriblandt Royal British Columbia Museum, hvor man kan lære om provinsens historie som britisk koloni. Byen er også  kendt for sine smukke omgivelser og grønne områder, der af byens kælenavn, City of Gardens.

Efter Victoria går turen mod sluthavnen i Vancouver, der er Canada’s tredjestørste by med to millioner indbyggere. Her kan man gå en tur i Greenville Island, der er en byens populære shoppingområder, inden rejsen går hjem mod Danmark.

Lyder dette krydstogt på det store Stillehav som noget for dig, så klik her.

Ni nætters krydstogt rundt i Middelhavet ombord på Nieuw Statendam

Er du en af dem, der allerede vil ned til varmere temperaturer i starten af vinteren, så er dette novemberkrydstogt i Middelhavet noget for dig. Turen starter i den evige by Rom og tager en med rundt i hele Middelhavet. De to første stop er Cartagena og Malaga på Spaniens sydøstkyst. Begge steder kan man opleve spansk middelhavsstemning på bedste manér. Nyd strandene eller gå en tur i de smalle gader og duft dig frem til de bedste tapasrestauranter.

Lige rundt om hjørnet ligger Gibraltar der er tredje stop. Halvøen, der er britisk territorium, har smuk natur, hvor man kan se Middelhavet slå ind mod de dramatiske klipper. Stoppet giver også mulighed for at se Europas eneste vildtlevende aber, berberaberne, der lever på den høje og dramatiske Gibraltarklippe.

Efter Gibraltar sejler Nieuw Statendam videre til den særprægede og levende storby Barcelona med sine mange spændende bygninger tegnet af Antoni Gaudí. Fra Barcelona går turen til rigmandslegepladsen Monaco, der er tilholdsted for Formel 1-kørere, tennisstjerner og andre kendisser. Udover at være et skattely er byen også rigtig smuk og helt klart en oplevelse værd.

Marinaen i Monaco oser af rigdom

Besøg byens berømte kasino eller tab kæben på marinaen, hvor man finder nogle af verdens største luksusyachter. 

Fra et skarpt glimt af luksus til italiensk hygge. Efter Monaco vender Nieuw Statendam stævnen mod Livorno i Italien, hvor man blandt andet kan tage på dagsture for at se det skæve tårn i nabobyen Pisa. Hvis dagture ikke falder i ens smag, har Livorno har nok i sig selv i form af spændende museer, rigtig italiensk stemning og gode restauranter. 

Efter Livorno sejler skibet retur til Rom, hvor flyet hjem til Danmark venter på en. Er dette lækre vinterkrydstogt til Middelhavet noget for dig? Så klik her.

Fjorten nætters krydstogt i Indonesien ombord på Noordam

Oplev eksotiske øer, tropiske farvande og pulserende handelsbyer på dette lange krydstogt til det smukke øhav i Sydøstasien. Togtet har sin start i den selvstændige bystat, Singapore, som er en sand smeltedigel af samtlige folk, der lever i regionen. Byen er et vigtigt knudepunkt for verdenshandlen og bærer derfor præg af stor velstand. Det kan ses på mange af byens moderne og store skyskrabere. 

Singapores skyline er imponerende

Efter Singapore sejler Noordam videre mod Semarang i Indonesien og her ankommer man efter 2 nætter på Javahavet. Semerang ligger på øen Java og har tidligere været en hollandsk koloni. Det har gjort at den travle handelsby er fuld af spændende gamle bygninger. Byen har også en  Chinatown, en kinesisk bydel, man kan lade sig fortrylle af. Fra Semerang sejler Noordam til byen Surubaya, der også ligger på den vestlige del af Java.

Når man har oplevet indonesisk storbystemning sejler skibet videre mod den tropiske ø Komodo. Det er her verdens største øgleart, komodovaranerne, lever og dem kan man opleve helt tæt på. Hvis store øgler ikke lige er en, kan også bare “nøjes” med at dase på en af øens mange uspolerede sandstrande.

Fra Komodo går turen til byen Lembar på øen Lombok. Her kan man tage på en masse spændende dagsture til gamle templer og hellige parker. Efter Lembar sejler Noordam videre til smukke Bali. Her overnatter skibet i havnebyen Benoa, så man rigtig har mulighed for at tage på dagsture og få en på opleveren. Enten på strande, ved gamle templer eller mere spændende storbyer.

Efter Bali er det tid til at vende snuden hjemad og Noordam sejler retur mod Singapore. Her har man en overnatning, så her er der mulighed for at opleve den spændende og moderne handelsby, der har en verdens højeste levestandarder. Pas på du ikke smider dit tyggegummi på gaden, så risikerer du en bøde!

Lyder dette eksotiske krydstogt til fjerne og anderledes egne som noget for dig, så klik her.

Afsluttende bemærkninger

Det var så tre forskellige men lige spændende krydstogter med Holland America Line. Et rederi, der er et rigtig godt valg til dig, som ikke har noget imod at give lidt ekstra for en rigtig god rejse for hele familien i elegante rammer. 

Hvis du gerne vil vide mere omkring krydstogter, så hold øje med vores hjemmeside, hvor der løbende vil komme nye artikler om forskellige krydstogter og destinationer.

Og husk, hvis du har nogle gode forslag til artikler, så skriv til os på kontakt@rejsesitet.dk

Seneste artikler